Product

Αντεπίθεση του μαρξισμού

Product

Αντερείσματα ελπίδας

Αντεργκράουντ ή Ένας ήρωας του καιρού μας

Κωδικός:
80976
Description: 

Ο Πέτροβιτς είναι ένας εξαχρειωμένος συγγραφέας που εργάζεται πλέον ως θυρωρός σε μια τυπική "δημόσια" ρωσική πολυκατοικία. Κάποτε, με το σοβιετικό καθεστώς, τα έργα του ήταν απαγορευμένα, κι αυτό του είχε χαρίσει κάποια φήμη μεταξύ των μποέμ. Τώρα, που είναι ελεύθερος να δημοσιεύει, δεν γράφει τίποτα και περνάει τις μέρες του πίνοντας και κάνοντας παρέα με λογιών-λογιών ανθρώπους.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Πέτροβιτς είναι ένας εξαχρειωμένος συγγραφέας που εργάζεται πλέον ως θυρωρός σε μια τυπική "δημόσια" ρωσική πολυκατοικία. Κάποτε, με το σοβιετικό καθεστώς, τα έργα του ήταν απαγορευμένα, κι αυτό του είχε χαρίσει κάποια φήμη μεταξύ των μποέμ. Τώρα, που είναι ελεύθερος να δημοσιεύει, δεν γράφει τίποτα και περνάει τις μέρες του πίνοντας και κάνοντας παρέα με λογιών-λογιών ανθρώπους. Κι όταν η προσωπική του μοίρα θα τον οδηγήσει σε δύο φόνους και σε ένα φρενοκομείο, ο πρωταγωνιστής θα συνεχίσει να προσπαθεί απεγνωσμένα να διατηρήσει το "εγώ" του σε μια κοινωνία που εξακολουθεί να απαιτεί με σκληρότητα την παραίτηση των μελών της. Ένα μεγάλο ρωσικό μυθιστόρημα που έχει τις ρίζες του στην ντοστογιεφσκική παράδοση, μια διεισδυτική και ευαίσθητη ματιά στη σημερινή μετασοβιετική Ρωσία, μια βουτιά στη θάλασσα εκείνων των "υπόγειων" ηρώων που λάμπρυναν τη ρωσική λογοτεχνία.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-03-3561-3
Book pages: 
627
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βλαντίμιρ Μακάνιν γεννήθηκε το 1937 στα Ουράλια. Σπούδασε μαθηματικά και σκηνοθεσία κινηματογράφου. Εμφανίστηκε στα ρωσικά γράμματα το 1965 με το μυθιστόρημά του "Ευθεία γραμμή". Ακολούθησαν τα έργα του "Στη μεγαλούπολη" (1980), "Το γαλάζιο και το κόκκινο" (1980), "Φωνές" (1982), "Μόνος και μόνη" (1988), "Τραπέζι με τσόχινο τραπεζομάντηλο και καράφα στη μέση" (ρωσικό βραβείο Μπούκερ, 1993), "Ο αιχμάλωτος του Καυκάσου" (1997), "Μια πετυχημένη ιστορία αγάπης" (2002). Το μυθιστόρημα "Αντεργκράουντ ή Ένας ήρωας του καιρού μας" κυκλοφόρησε το 1998 και αντιμετωπίστηκε από την αρχή ως το αριστούργημά του. Ο Μακάνιν θεωρείται ο σημαντικότερος σύγχρονος Ρώσος συγγραφέας.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-03-3561-3
Book pages: 
627
Book Dimensions: 
22χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο