Product

Αξιολόγηση της μάθησης ή αξιολόγηση για τη μάθηση;

Product

Αξιολόγηση της πειραματικής εφαρμογής του ολοήμερου σχολείου στην Κύπρο με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο θεσμό

Αξιολόγηση της νοημοσύνης παιδιών σχολικής ηλικίας και εφήβων

Κωδικός:
33755
Description: 

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στη νοημοσύνη και στους τρόπους αξιολόγησής της. Τα κεφάλαια εξετάζουν το ρόλο της κλινικής συνέντευξης και παρατήρησης στην αξιολόγηση της νοημοσύνης παιδιών σχολικής ηλικίας και εφήβων, καθώς και τρόπους ανάλυσης και ερμηνείας των αποτελεσμάτων συγκεκριμένων παιδιών από την ελληνική κλίμακα νοημοσύνης WISC-III. Επίσης, εξετάζονται προφίλ των νοητικών ικανοτήτων στο WISC-III παιδιών που ανήκουν σε ειδικούς πληθυσμούς, καθώς και θέματα που αφορούν τη διάγνωση της νοητικής καθυστέρησης και της δυσλεξίας.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στη νοημοσύνη και στους τρόπους αξιολόγησής της. Τα κεφάλαια εξετάζουν το ρόλο της κλινικής συνέντευξης και παρατήρησης στην αξιολόγηση της νοημοσύνης παιδιών σχολικής ηλικίας και εφήβων, καθώς και τρόπους ανάλυσης και ερμηνείας των αποτελεσμάτων συγκεκριμένων παιδιών από την ελληνική κλίμακα νοημοσύνης WISC-III. Επίσης, εξετάζονται προφίλ των νοητικών ικανοτήτων στο WISC-III παιδιών που ανήκουν σε ειδικούς πληθυσμούς, καθώς και θέματα που αφορούν τη διάγνωση της νοητικής καθυστέρησης και της δυσλεξίας. Τέλος, παρουσιάζεται ένας τρόπους συγγραφής της ψυχολογικής έκθεσης. Το βιβλίο απευθύνεται κατ’ αρχήν σε ψυχολόγους που καλούνται να αξιολογήσουν τη νοημοσύνη και να διαγνώσουν γνωστικά και ψυχολογικά προβλήματα παιδιών και εφήβων, καθώς και σε άλλους ειδικούς της ψυχικής υγείας (παιδοψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοπεδικούς κ.λπ.), οι οποίοι είναι, μεταξύ άλλων, οι αποδέκτες των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης και καλούνται να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών των παιδιών αυτών.
Subtitle: 
Εγχειρίδιο για ψυχολόγους
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-344-852-4
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη είναι επίκουρη καθηγήτρια Ψυχολογίας στον τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Εξελικτική και Σχολική Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια της Γενεύης και της Μινεσότα των Η.Π.Α. Το 1984-1987 εργάστηκε στο Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα", το 1987-1990 δίδαξε ψυχολογία στη Σχολή Βρεφονηπιοκόμων των Τ.Ε.Ι. Αθηνών και από το 1988 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ), υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω εταιρείας επί τέσσερα έτη και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ψυχολογίας. Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Έχει συγγράψει εργασίες γύρω από τις προσδοκίες εκπαιδευτικών και γονέων για την ψυχολογική επάρκεια παιδιών και εφήβων, και γενικότερα γύρω από θέματα προσωπικότητας, αξιολόγησης της ψυχολογικής επάρκειας και της ψυχοπαθολογίας.

Subtitle: 
Εγχειρίδιο για ψυχολόγους
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-344-852-4
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο