Product

Απέναντι όχθη

Product

Απέναντι στην ομορφιά

Απέναντι στα εργαστήρια του ρατσισμού

Κωδικός:
107028
Manufacturer: 
Description: 

Η μνήμη του Άουσβιτς, ο αντισημιτισμός ως θεμέλιο του ναζισμού, η βιολογία του ρατσισμού, η λογική και η πράξη της ακροδεξιάς, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία, οι μετανάστες και η αλληλεγγύη προς αυτούς, οι αντιρρησίες συνείδησης, η άρνηση του πένθους ως απανθρωπιά των ολοκληρωτισμών. Η αναπηρία και ο σιωπηλός αποκλεισμός που σέρνει μαζί της, η φενάκη της "κανονικότητας" στην ύπαρξη, οι Roma στο επίκεντρο του ρατσισμού, οι μνήμες της δικής μας μετανάστευσης, η άνθηση του νεοφασισμού στη Θεσσαλονίκη, η αναγκαιότητα για πολυπολιτισμική παιδεία.

18,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μνήμη του Άουσβιτς, ο αντισημιτισμός ως θεμέλιο του ναζισμού, η βιολογία του ρατσισμού, η λογική και η πράξη της ακροδεξιάς, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία, οι μετανάστες και η αλληλεγγύη προς αυτούς, οι αντιρρησίες συνείδησης, η άρνηση του πένθους ως απανθρωπιά των ολοκληρωτισμών. Η αναπηρία και ο σιωπηλός αποκλεισμός που σέρνει μαζί της, η φενάκη της "κανονικότητας" στην ύπαρξη, οι Roma στο επίκεντρο του ρατσισμού, οι μνήμες της δικής μας μετανάστευσης, η άνθηση του νεοφασισμού στη Θεσσαλονίκη, η αναγκαιότητα για πολυπολιτισμική παιδεία. Κι ακόμη: η αγωνία του επαναπροσδιορισμού του αριστερού οράματος - που, επί της ουσίας, είναι ένας αγώνας για ζωή με αξιοπρέπεια. Καθηγητής της παιδαγωγικής για τρεις δεκαετίες μα και ακτιβιστής των δρόμων, ο Γιώργος Τσιάκαλος μελετά, μακριά από δοσμένες βεβαιότητες και δογματισμούς, το πώς βρίσκει γόνιμο έδαφος ο ρατσισμός μέσα σε μια καθημερινότητα σιωπηλής βίας και κυρίαρχου φόβου. Και αναζητεί τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορούμε να σταθούμε απέναντι στα εργαστήρια του ρατσισμού - έτσι ώστε μέσα στον αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα να δυναμώνει η εναλλακτική κοινωνία της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-402-258-Χ
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Τσιάκαλος σπούδασε βιολογία και πήρε το διδακτορικό δίπλωμα της φυσικομαθηματικής σχολής του πανεπιστημίου του Κίελου. Κατόπιν σπούδασε παιδαγωγική και πήρε το διδακτορικό δίπλωμα της φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου της Βρέμης. Δίδαξε στα πανεπιστήμια της Βρέμης, του Όλντεμπουργκ και του Ζήγκεν και στην ανώτατη παιδαγωγική σχολή της Ρηνανίας (Άαχεν). Το 1984 εκλέχτηκε καθηγητής της παιδαγωγικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα και βιβλία στους τομείς της γενετικής των πληθυσμών, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού, της διδακτικής, της εκπαίδευσης των μειονοτήτων και της εκπαιδευτικής πολιτικής.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-402-258-Χ
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο