Product

Απλά μαθήματα κοινωνιολογίας

Product

Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας Δ΄ δέσμη

Απλά μαθήματα οικονομίας

Κωδικός:
92547
Description: 

Οι οικονομικές έννοιες και η ορολογία με την οποία εκφράζονται αυτές οι έννοιες είναι πλέον σημαντικό μέρος των καθημερινών συζητήσεων, ιδιωτικών και δημοσίων. Τα άρθρα των εφημερίδων και όχι μόνο στις οικονομικές σελίδες, οι ειδήσεις στο ραδιόφωνο, οι συζητήσεις στην τηλεόραση κ.λπ. περιέχουν πλέον οικονομικές έννοιες και όρους τους οποίους κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει.

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι οικονομικές έννοιες και η ορολογία με την οποία εκφράζονται αυτές οι έννοιες είναι πλέον σημαντικό μέρος των καθημερινών συζητήσεων, ιδιωτικών και δημοσίων. Τα άρθρα των εφημερίδων και όχι μόνο στις οικονομικές σελίδες, οι ειδήσεις στο ραδιόφωνο, οι συζητήσεις στην τηλεόραση κ.λπ. περιέχουν πλέον οικονομικές έννοιες και όρους τους οποίους κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει. Πολλοί άνθρωποι έχουν κάποια ιδέα για το τι περίπου είναι η παγκοσμιοποίηση, ο πληθωρισμός, η ανεργία, το χαρτοφυλάκιο, ο FTSE-40 κ.λπ. αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είτε η γνώση είναι ελλιπής είτε είναι εσφαλμένη. Σε πολλές βέβαια περιπτώσεις υπάρχει πλήρης άγνοια των οικονομικών φαινομένων και των αντίστοιχων εννοιών. Για πολλά ζητήματα, ιδιωτικού ή δημοσίου χαρακτήρα, η γνωστή και η σωστή ενημέρωση γύρω από τα γενικά οικονομικά προβλήματα μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Όσο πληρέστερη γνώση και πληροφόρηση έχουμε, τόσο καλύτερες θα είναι οι αποφάσεις μας. Αυτό αφορά όχι μόνο τον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο βίο.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1829-3
Book pages: 
190
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Π. Λιανός γεννήθηκε στη Μεσσήνη. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Είναι ομότιμος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου υπήρξε πρύτανης κατά την περίοδο 1985-88. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (Ντέιβις) και σε άλλα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού, Πανεπιστημίου. Έχει γράψει διδακτικά εγχειρίδια, επιστημονικές μονογραφίες και πολλά επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά. Έχει επίσης γράψει πλήθος άρθρων σε ελληνικές εφημερίδες, σχολιάζοντας την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Ήταν πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, πρόεδρος του ΔΙΚΑΤΣΑ και πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Είναι υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού "South-Eastern Europe Journal of Economics".

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1829-3
Book pages: 
190
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο