Product

Αποκλειστικά για αγόρια

Product

Αποκλειστικά για γυναίκες

Αποκλειστικά για γονείς

Κωδικός:
148757
Description: 

Σε σας, που ήρθατε στη συντροφιά μας απόψε, αδελφοί, δεν βρήκα τίποτε πιο ευχάριστο, πιο παρηγορητικό και πιο... αληθινό να σας προσφέρω από μερικά παραμύθια και, παρακαλώ, να μου το συγχωρέσετε.
Καθώς περνούν τα χρόνια και μεγαλώνομε, βλέπομε ότι τα όνειρά μας γι' αυτή τη ζωή πραγματοποιούνται μεν, άλλα η ευτυχία που περιμέναμε να τα συνοδεύει, δεν έρχεται ή έρχεται για πολύ λίγο. Άλλωστε λίγη, που λίγη είναι και ολόκληρη η ζωή μας. Τα παραμύθια όμως μας παρηγορούν, γι' αυτό και τα λέμε παραμύθια, δηλαδή παρηγοριές.

13,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Σε σας, που ήρθατε στη συντροφιά μας απόψε, αδελφοί, δεν βρήκα τίποτε πιο ευχάριστο, πιο παρηγορητικό και πιο... αληθινό να σας προσφέρω από μερικά παραμύθια και, παρακαλώ, να μου το συγχωρέσετε. Καθώς περνούν τα χρόνια και μεγαλώνομε, βλέπομε ότι τα όνειρά μας γι' αυτή τη ζωή πραγματοποιούνται μεν, άλλα η ευτυχία που περιμέναμε να τα συνοδεύει, δεν έρχεται ή έρχεται για πολύ λίγο. Άλλωστε λίγη, που λίγη είναι και ολόκληρη η ζωή μας. Τα παραμύθια όμως μας παρηγορούν, γι' αυτό και τα λέμε παραμύθια, δηλαδή παρηγοριές. Μας παρηγορούν, γιατί τολμούν να τραβήξουν λίγο το παραβάν της άλλης ζωής μας, που χωρίς αυτήν η ζωή μας ετούτη είναι μισή, απελπιστικά μισή. Κι απ' το άνοιγμα αυτό βλέπομε λίγο τον Παράδεισο, που μας περιμένει και που εμπνέει στους παραμυθάδες "άρρητα ρήματα". Κι αυτοί ακόμα που θα απαξιώσουν τα παραμύθια, κι αυτοί θα χαμογελάσουν λιγάκι, έτσι ντροπαλά σαν παιδάκια. Λίγο είναι κι αυτό;
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-98836-3-Χ
Book pages: 
217
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κωνσταντίνος Σταύρου Γανωτής γεννήθηκε στο Βόλο το 1933, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επί διετία βοηθός στην έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως φιλόλογος σε γυμνάσια της Κύπρου, της Εύβοιας και ως γυμνασιάρχης στα γυμνάσια Κερατσινίου και Κολωνού.
Το έτος 1983 μετά την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια ίδρυσε τα λεγόμενα "κρυφά σχολειά" σε ιερούς ναούς του Κολωνού, όπου με τη συνεργασία της συζύγου του και άλλων συναδέλφων διδάχτηκαν τα αρχαία ελληνικά με τρόπο και επιλογές κειμένων, που αποτέλεσαν πρότυπο για την σύνταξη των εγχειριδίων, με τα οποία επανήλθε η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα γυμνάσια.
Διετέλεσε συνεργάτης των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ομιλεί τακτικά σε πνευματικές συγκεντρώσεις των ιερών ναών Αγίου Ανδρέου οδού Λευκωσίας και Αγίου Γεωργίου Κυψέλης καθώς και σε σχολές γονέων σε διάφορους ιερούς ναούς των Αθηνών και στην επαρχία.
Ως μέλος της επιτροπής διδασκαλίας της Εκκλησιαστικής γλώσσας συνέταξε αναλύσεις λειτουργικών κειμένων για διδασκαλία της λειτουργικής γλώσσας. Είναι μέλος της συνοδικής επιτροπής πολιτιστικής ταυτότητας. Προσφάτως τιμήθηκε από την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον χρυσούν σταυρόν του Αποστόλου Παύλου για το έργο του στην ερμηνεία και διδασκαλία της λειτουργικής γλώσσας.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-98836-3-Χ
Book pages: 
217
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο