Product

Απόλυτος έλεγχος

Product

Απόμειναν μόνο οι καυτές τους στάχτες

Απομακρυσμένη επιγραφή

Κωδικός:
79006
Manufacturer: 
Description: 

"Στην ποίηση του Γκρύνμπάιν έλαβε μορφή το βίωμα μίας γενιάς που έως τώρα εκφράζονταν μάλλον με την άρνηση της μορφής... Το βίωμα του Γκρύνμπάιν δεν καθορίζεται γεωγραφικά. Οι εικόνες εναλλάσσονται αλλά η αποξένωση παραμένει. Η γενιά αυτή δεν έχει ούτε πατρίδα ούτε μητρική γλώσσα..."
(Ο Χάινερ Μύλλερ για τον Γκρύνμπάιν σε προσφώνηση τη βραδιά της απονομής του βραβείο Μπύχνερ στις 21.10.1995)

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Στην ποίηση του Γκρύνμπάιν έλαβε μορφή το βίωμα μίας γενιάς που έως τώρα εκφράζονταν μάλλον με την άρνηση της μορφής... Το βίωμα του Γκρύνμπάιν δεν καθορίζεται γεωγραφικά. Οι εικόνες εναλλάσσονται αλλά η αποξένωση παραμένει. Η γενιά αυτή δεν έχει ούτε πατρίδα ούτε μητρική γλώσσα..." (Ο Χάινερ Μύλλερ για τον Γκρύνμπάιν σε προσφώνηση τη βραδιά της απονομής του βραβείο Μπύχνερ στις 21.10.1995) Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στα ελληνικά το έργο ενός από τους σημαντικότερους νέους συγγραφείς της επανενωμένης Γερμανίας. Σε δίγλωσση έκδοση παρουσιάζονται ποιήματα δημοσιευμένα και ανέκδοτα όπως επίσης και δοκίμια από το πλούσιο δοκιμιακό έργο του. Η έκδοση συμπληρώνεται με φωτογραφικό υλικό, αναπαραγωγές χειρογράφων, σχόλια και πρωτότυπα κείμενα του μεταφραστή.
Subtitle: 
Ποιήματα και δοκίμια
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-7733-09-6
Book pages: 
137
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ντουρς Γκρυνμπάιν γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1962 στη Δρέσδη, πόλη της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Για τα βιβλία του απέσπασε πολλά βραβεία και ανάμεσα σ' αυτά το μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο της Γερμανίας, το Βραβείο Γκέοργκ Μπυχνέρ για το έτος 1995. Με δώδεκα ποιητικά βιβλία στο ενεργητικό του και σχεδόν ισάριθμα βραβεία και διακρίσεις, δύο τόμους δοκιμίων, ένα αυτοβιογραφικό κείμενο και μεταφράσεις αρχαίων Ελλήνων και Λατίνων ποιητών θεωρείται ένας απ' τους σημαντικότερους Γερμανούς ποιητές. Κατέχει την έδρα Ποιητικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Ντύσσελντορφ.

Subtitle: 
Ποιήματα και δοκίμια
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-7733-09-6
Book pages: 
137
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο