Product

Απομνημονεύματα

Product

Απομνημονεύματα

Απομνημονεύματα

Κωδικός:
118963
Manufacturer: 
Description: 

Οι μαρτυρίες του Φωτάκου, όπως τις έζησε ακολουθώντας βήμα προς βήμα το μεγάλο αρχηγό του, ρίχνουν άπλετο φως σε όλα τα γνωστά και άγνωστα γεγονότα από το 1821 ως το 1828. Όλες οι μάχες περιγράφονται με τόσο συγκλονιστικές λεπτομέρειες, που η αφήγησή τους σοκάρει αλλά και δημιουργεί ρίγη εθνικής συγκίνησης στον κάθε αναγνώστη. Σκιαγραφείται επίσης το μεγαλείο και η ανδρεία γνωστών και αγνώστων ηρώων και οι συνθήκες του θανάτους τους.

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι μαρτυρίες του Φωτάκου, όπως τις έζησε ακολουθώντας βήμα προς βήμα το μεγάλο αρχηγό του, ρίχνουν άπλετο φως σε όλα τα γνωστά και άγνωστα γεγονότα από το 1821 ως το 1828. Όλες οι μάχες περιγράφονται με τόσο συγκλονιστικές λεπτομέρειες, που η αφήγησή τους σοκάρει αλλά και δημιουργεί ρίγη εθνικής συγκίνησης στον κάθε αναγνώστη. Σκιαγραφείται επίσης το μεγαλείο και η ανδρεία γνωστών και αγνώστων ηρώων και οι συνθήκες του θανάτους τους. Καταγράφονται με μοναδική ειλικρίνεια τα μίση, τα πάθη, οι ίντριγκες και οι διχόνοιες μεταξύ στρατιωτικών και πολιτικών, καθώς και τα ολέθρια αποτελέσματά τους.
Subtitle: 
Για την Επανάσταση του 1821
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7171-75-6
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Χρυσανθόπουλος, Φώτιος ή Φωτάκος (1798-1878). Αγωνιστής του 1821, υπασπιστής του Θ. Κολοκοτρώνη και απομνημονευματογράφος. Ο πατέρας του ήταν ο ιερέας παπα-Γιαννάκης, γι' αυτό και τα αδέρφια του ονομάστηκαν Παπαγιαννακόπουλοι. Γεννήθηκε στα Μαγούλιανα Γορτυνίας. Την εποχή που η Φιλική Εταιρεία δυνάμωνε, βρίσκεται στην Ρωσία ως εμποροϋπάλληλος. Μυείται στην Εταιρεία και μεταβαίνει στα Λαγκάδια Γορτυνίας για να συναντήσει τον Κανέλλον Δεληγιάννην. Στο ξέσπασμα της Επανάστασης, βρίσκεται εξω από την Τρίπολη με τον Δεληγιάννη. Ο Κολοκοτρώνης τον ονομάζει πρώτο καπετάνιο του λόχου που πρωτοίδρυσε στο χωριό Πιάνα της Τρίπολης. Στα χρόνια του Καποδίστρια ήταν ταγματάρχης και στην εποχή του Όθωνα διορίστηκε δασάρχης. Τα Απομνημονεύματά του αποτελούν πολύτιμη ιστορική πηγή, γιατί ως υπασπιστής του Κολοκοτρώνη είχε την δυνατότητα να γνωρίζει πρόσωπα και γεγονότα.Έγραψε επίσης τον Βίο του Παπαφλέσσα και τους Βίους Πελλοπονησίων ανδρών.

Subtitle: 
Για την Επανάσταση του 1821
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7171-75-6
Book pages: 
414
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2