Product

Από την υμνολογία των Χριστουγέννων

Product

Από την ύπαρξη στην συνύπαρξη

Από την ύπαρξη στη συνύπαρξη

Κωδικός:
93094
Manufacturer: 
Description: 

Η προσφορά βοήθειας για τη διατήρηση, την ενίσχυση και υπεράσπιση της ειρήνης σε σφαίρες κοινωνικές, εθνικές και διεθνείς -ένα πολύ περίπλοκο πρόβλημα- είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα της θρησκείας, πράγματι όλων των θρησκειών, σε όλες τις εποχές της ανθρώπινης ιστορίας και ιδιαίτερα σήμερα.

16,82 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η προσφορά βοήθειας για τη διατήρηση, την ενίσχυση και υπεράσπιση της ειρήνης σε σφαίρες κοινωνικές, εθνικές και διεθνείς -ένα πολύ περίπλοκο πρόβλημα- είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα της θρησκείας, πράγματι όλων των θρησκειών, σε όλες τις εποχές της ανθρώπινης ιστορίας και ιδιαίτερα σήμερα. Όταν οι απειλές ενάντια στην ειρήνη αναζωπυρώνονται, είτε με εσωτερικά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προβλήματα είτε με ριζικά αντίθετες στάσεις μεταξύ εθνών σε κοινωνικοπολιτικό και οικονομικό-ιδεολογικό παγκόσμιο επίπεδο, κάτω από την ηγεσία των δύο υπερδυνάμεων, το ενδιαφέρον των θρησκειών συνίσταται στην προστασία, υποστήριξη και διατήρηση της ειρήνης ως του υπ' αριθμόν ένα καθήκοντός τους στον κατάλογο των προτεραιοτήτων για μελέτη και άμεση δράση. Ο Νίκος Νησιώτης ήταν ο κριτικός εισηγητής του υπαρξισμού στη χώρα μας και της προσωποκεντρικής θεώρησης του κόσμου. Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες στοχαστές του 20ού αι. και μια σημαντική προσωπικότητα στο χώρο των γραμμάτων, της φιλοσοφικής και θεολογικής σκέψης καθώς και του αθλητισμού. Ο τόμος αυτός περιλαμβάνει κείμενά του για την Κοινωνιολογία της Θρησκείας.
Subtitle: 
Κοινωνία, τεχνολογία, θρησκεία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8252-30-Χ
Book pages: 
250
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Νησιώτης γεννήθηκε το 1924. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία, ψυχολογία και θεολογία στη Ζυρίχη, τη Βασιλεία και τη Λουβέν σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όπου είχε την τύχη να μαθητεύσει δίπλα σε κορυφαίους εκπροσώπους ποικίλων φιλοσοφικών και θεολογικών ρευμάτων.
Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή της Γενεύης και Κοσμήτορας της Μεταπτυχιακής Σχολής Οικουμενικών Σπουδών στην ίδια πόλη, αναδείχτηκε απ΄οτο 1965 καθηγητής φιλοσοφίας της θρησκείας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, όπου δίδαξε ψυχολογία και κοινωνιολογία της θρησκείας. Προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας, συνεργάτης πολλών πανεπιστημίων και επιστημονικών ιδρυμάτων, ηγετική φυσιογνωμία σε οικουμενικές και διορθόδοξες δραστηριότηττες, σημαντικός παράγων του αθλητισμού και μέλος της Δ.Ο.Ε., μα πάνω απ' όλα ένας μοναδικός στοχαστής και δάσκαλος.
Ο θάνατός του από τροχαίο δυστύχημα το 1986 διέκοψε πολύ πρόωρα το έργο του και βύθισε στο πένθος τους φίλους και τους μαθητές του. Σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, το συγγραφικό έργο του Νίκου Νησιώτη, αν και εν πολλοίς ανέκδοτο ή δυσεύρετο, παραμένει επίκαιρο και καθοριστικό για τις νεότερες γενιές, περιζήτητο και θεμελιώδες για την ανάπτυξη της συλλογικής μας αυτοσυνειδησίας.

Subtitle: 
Κοινωνία, τεχνολογία, θρησκεία
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8252-30-Χ
Book pages: 
250
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο