Product

Απ' τα βάθη της ψυχής

Product

Απ' τα κόκκαλα βγαλμένη

Απ' τα κόκαλα βγαλμένα

Κωδικός:
131897
Manufacturer: 
Description: 

Σε μια κωμική και παράλογη καθημερινότητα ένας νεαρός ορθοπαιδικός γιατρός, κόντρα σε διευθυντές, διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές ακόμα και ασθενείς ανακαλύπτει το πώς ένα δημόσιο σύστημα που φτιάχτηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο έχει εξελιχθεί σε δήμιό του.

"Ιπποκράτους αληθώς εσμέν ζηλωταί", αλλά και του Προκρούστη και του Μέγκελε. Ίσως και των αγίων Αναργύρων, των πρώτων γιατρών που δούλευαν χωρίς αμοιβή".

15,14 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σε μια κωμική και παράλογη καθημερινότητα ένας νεαρός ορθοπαιδικός γιατρός, κόντρα σε διευθυντές, διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές ακόμα και ασθενείς ανακαλύπτει το πώς ένα δημόσιο σύστημα που φτιάχτηκε για να υπηρετεί τον άνθρωπο έχει εξελιχθεί σε δήμιό του. "Ιπποκράτους αληθώς εσμέν ζηλωταί", αλλά και του Προκρούστη και του Μέγκελε. Ίσως και των αγίων Αναργύρων, των πρώτων γιατρών που δούλευαν χωρίς αμοιβή". Ιατρομεσίτες, βαποράκια, Καματεροί, άγιες Αθανασίες, Ιεχωβάδες, δοσάδες, πορτοφολάδες, καφετζήδες, κουλουρτζήδες, σουβλατζήδες, παπατζήδες, νταβατζήδες. Τα πάντα πουλιούνται κι αγοράζονται. Και η ψυχή ακόμα. Δεξιός νεφρός για μεταμόσχευση σε τιμή ευκαιρίας. Αριστερό άρβυλο, από προσφάτως ακρωτηριασθέντα, σε αρίστη κατάσταση. Διαθέσιμα και θαυματουργά λείψανα. Χώροι καταθλιπτικοί κι αφρόντιστοι σαν τ’ αμπάρια δουλεμπορικών. Στα υπόγεια στήνουν γλέντι οι αρουραίοι, οι Κούρδοι κι οι άστεγοι. Τα μεσάνυχτα θα βγει συσσίτιο για όλους. Κι ωστόσο, μέσα στις συμπληγάδες του παρανοϊκού συστήματος υγείας, απαξιωμένοι θεραπευτές και κατατρεγμένοι ασθενείς εκπλήσσουν με το ψυχικό τους μεγαλείο. Το βιβλία αποτέλεσε τη βάση για την ομότιτλη ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα (2010), με πρωταγωνιστές τους Αργύρη Ξάφη, Δημήτρη Ήμελο, Στέλιο Μάινα, Μπέσσυ Μάλφα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Βαγγέλη Μουρίκη, Μηνά Χατζησάββα, Γιώτα Φέστα και Υβόννη Μαλτέζου.
Subtitle: 
Μετωπική σύγκρουση με το ελληνικό δημόσιο
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-04-3753-Χ
Book pages: 
387
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Δενδρινός γεννήθηκε το 1951 στην Αθήνα, όπου και σπούδασε ιατρική. Μετεκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στην Οξφόρδη και στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας και στη Μινεάπολη των Η.Π.Α. Είναι ορθοπεδικός, διευθυντής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Στο διάστημα 1988-98 υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Από το 1953 κατοικεί στο Χαλάνδρι, στο Τέρμα Φραγκοκλησιάς.

Subtitle: 
Μετωπική σύγκρουση με το ελληνικό δημόσιο
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-04-3753-Χ
Book pages: 
387
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο