Product

Αραδήν

Product

Αραί

Αραθέλι

Κωδικός:
14570
Αuthor: 
Description: 

«Η μητέρα της ήταν Ανδαλουσιάνα. Κατά σύμπτωση οι δυο γονείς της είχαν το ίδιο πατρικό όνομα, Μουνιόθ, κι έτσι, σύμφωνα με το ισπανικό έθιμο των διπλών επωνύμων, τη λέγανε Μουνιόθ Μουνιόθ. Το βαφτιστικό της όνομα ήταν Αραθέλι».

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

«Η μητέρα της ήταν Ανδαλουσιάνα. Κατά σύμπτωση οι δυο γονείς της είχαν το ίδιο πατρικό όνομα, Μουνιόθ, κι έτσι, σύμφωνα με το ισπανικό έθιμο των διπλών επωνύμων, τη λέγανε Μουνιόθ Μουνιόθ. Το βαφτιστικό της όνομα ήταν Αραθέλι». Το Αραθέλι, τελευταίο μυθιστόρημα της Έλσα Μοράντε, γραμμένο το 1982, είναι ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Ο αφηγητής, μοναχικός και ιδιόρρυθμος σαραντάρης, αποφασίζει ξαφνικά, υπακούοντας σε κάποια πανίσχυρη παρόρμηση, να ταξιδέψει στην Ισπανία και να επισκεφθεί το Ελ Αλμενδράλ, το χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η μητέρα του. Όμως ταυτόχρονα ταξιδεύει πίσω, στα παιδικά του χρόνια, χρόνια που σημαδεύτηκαν από την παρουσία της Αραθέλι, κι αργότερα στα εφηβικά και νεανικά, που σημαδεύτηκαν από την απουσία της, ενώ το παρόν μπλέκεται συνεχώς με το παρελθόν μ' έναν τρόπο οδυνηρό, σκληρό και συγκλονιστικό. Το βιβλίο είναι ολόκληρο ένα παράπονο και μια κραυγή γι' αγάπη, τρυφερότητα και ανθρώπινη ζεστασιά σ' έναν κόσμο βίαιο και ανελέητο, ενώ μέχρι το τέλος ακολουθεί τον αναγνώστη η εξομολόγηση του αφηγητή: «... Απ' τα διάφορα πιθανά αγαθά που λαχταρούνε οι άνθρωποι, σ' όλη μου τη ζωή ένα μονάχα ζητούσα: να μ' αγαπούν...»
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1992
Book ISBN: 
960-03-0783-0
Book pages: 
477
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Έλσα Mοράντε γεννήθηκε το 1918 σε φτωχό οικογενειακό περιβάλλον. Στα νιάτα της βρίσκεται μπλεγμένη στις τραγικές περιπέτειες του πολέμου και ζει για ένα χρόνο με τους πρόσφυγες και τους αγρότες της Nότιας Iταλίας. Παντρεύεται τον συγγραφέα Aλμπέρτο Mοράβια. Eμφανίζεται στα γράμματα με τον τόμο διηγημάτων "Tο κρυφό παιγνίδι", το 1941. Tο μυθιστόρημά της "Aρτούρο", το 1957, τιμάται με το βραβείο Strega. Λαμβάνει έτσι τις δύο μεγαλύτερες διακρίσεις των ιταλικών γραμμάτων. Tο 1958 δημοσιεύει τη συλλογή "Άλλοθι", και ακολουθεί ο τόμος με νουβέλες "Tο ανδαλουσιάνικο σάλι", το 1963. Tέλος, το εκτενές μυθιστόρημά της "H ιστορία" την κατατάσσει στην πρώτη γραμμή των ιταλικών γραμμάτων. Πεθαίνει στη Pώμη το 1985.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
1992
Book ISBN: 
960-03-0783-0
Book pages: 
477
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο