Product

Αργοναυτικών Α'

Product

Άργος

Αργοναυτών άθλα

Κωδικός:
86895
Manufacturer: 
Description: 

Το λεύκωμα "Αργοναυτών άθλα", που φέρει την υπογραφή του Δήμου Βόλου, διεκδικεί περίοπτη θέση ανάμεσα στις σχετικές με τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκδόσεις, χάρη σε ένα βασικό χαρακτηριστικό: την πρωτοτυπία του περιεχομένου του.

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το λεύκωμα "Αργοναυτών άθλα", που φέρει την υπογραφή του Δήμου Βόλου, διεκδικεί περίοπτη θέση ανάμεσα στις σχετικές με τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκδόσεις, χάρη σε ένα βασικό χαρακτηριστικό: την πρωτοτυπία του περιεχομένου του. Με κεντρικό άξονα την αθλητική παράδοση των Αργοναυτών, το λεύκωμα αναδεικνύει μια άγνωστη μέχρι σήμερα σελίδα του μυθικού Ολυμπιακού Αθλητισμού, άρρηκτα συνδεδεμένου τόσο με τη μυθολογία όσο και την ιστορία της ίδιας της πόλης. Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση των Αργοναυτών με τους μυθικούς Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και τη συμβολή τους στην καθιέρωση των πανελλήνιων αγώνων, αναδεικνύοντας με τρόπο μοναδικό την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. [...] (από τον πρόλογο της Αν. Υπουργού Πολιτισμού κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά)
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87889-1-9
Book pages: 
123
Book Dimensions: 
27χ25
Publication Place: 
Βόλος
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Νίκος Τσακνής γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1952. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Βιομηχανική Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στο Βόλο ως δημοσιογράφος. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και κειμενογράφος στο σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής εταιριών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Μεταξύ 2003-2004 συνεργάστηκε με τον Δήμο Βόλου και την Ο.Ε. Ολυμπιακών Αγώνων 2004, καταρτίζοντας το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη του Βόλου. Κείμενά του έχουν ανεβεί στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, με το οποίο συνεργάστηκε ως παραγωγός, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.
Το βιβλίο του "Αργοναυτών άθλα" (2004) έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, ενώ το ομώνυμο σενάριό του ανέβηκε από τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, Laterna Magika. Το 2016, από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφόρησε "Η εγκυκλοπαίδεια του μάγκα" και το 2018, από τις εκδόσεις Κέδρος το "Οικοτροφείον Παραπαιόντων Παίδων".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-87889-1-9
Book pages: 
123
Book Dimensions: 
27χ25
Publication Place: 
Βόλος
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο