Product

Αριάδνη

Product

Αριάδνη

Αριάδνη

Κωδικός:
84232
Manufacturer: 
Description: 

[...] Στις σημειώσεις που ακολουθούν επιχειρείται, σύμφωνα με την παμπάλαιη ερμηνευτική μέθοδο, να αποκρυπτογραφηθεί ο Σεφέρης με τη βοήθεια του ίδιου του Σεφέρη. Έτσι συζητούνται ή σχολιάζονται και άλλα συνθέματα του ποιητή, που παρουσιάζουν θεματικές και μορφικές αναλογίες και ομοιότητες με την "Αριάδνη".

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στις σημειώσεις που ακολουθούν επιχειρείται, σύμφωνα με την παμπάλαιη ερμηνευτική μέθοδο, να αποκρυπτογραφηθεί ο Σεφέρης με τη βοήθεια του ίδιου του Σεφέρη. Έτσι συζητούνται ή σχολιάζονται και άλλα συνθέματα του ποιητή, που παρουσιάζουν θεματικές και μορφικές αναλογίες και ομοιότητες με την "Αριάδνη". Η αναζήτηση των πηγών, ο εντοπισμός παραλλήλων, η επεξήγηση των "γλωσσών" και η συλλογή πραγματολογικών στοιχείων -όλη αυτή η σχολαστική λεπτολογία "περί την φράσιν και την διάνοιαν" του ποιήματος -πιστεύω πως δεν θα δυσαρεστούσε τον ποιητή, που έγραψε έχοντας υπόψη του τη γνωστή σολωμική παρομοίωση πως "αν είναι φυτό ένα ποίημα μας ενδιαφέρει όχι μόνο από την άποψη του καρπού αλλά και από τη μεριά της ρίζας". [...] (από το προλογικό σημείωμα του Μ. Κοπιδάκη)
Subtitle: 
Μία σπουδή στον ερωτικό Σεφέρη
Publications Date: 
1983
Book pages: 
53
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

0 Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης γεννήθηκε το 1945. Σπούδασε κλασική φιλολονία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Χαϊδελβέργης. Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έως το 1997 και από το 1998 υπηρέτησε ως καθηγητής στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τώρα είναι ομότιμος Καθηνητής. Έχει γράψει: "Το Γ΄ βιβλίο των Μακκαβαίων και ο Αισχύλος" (1982)· "Αριάδνη. Σχόλια στον ερωτικό Σεφέρη" (1984)· "Γιώργος Σεφέρης και Μάρω. Αλληλογραφία" (επιμέλεια, 1986)· Λογγίνος, "Περί ύψους" (μετάφραση και σχόλια, 1990)· "Συμωνίδου, Ίαμβος κατά γυναικών" (1994)· "Οίνον επαινώ. Ανθολογία ποίησης για το κρασί" (1995)· "Ιστορία της ελληνικής γλώσσας" (σχεδιασμός και επιμέλεια, 1999)· "Εν λόγω ελληνικώ..." (2003) κ.ά. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν τον Αισχύλο, τη μετάφραση των Εβδομήκοντα, την Καινή Διαθήκη (θρησκειολονικο υπόβαθρο, γλώσσα και ύφος), την ελληνόφωνη Ιουδαϊκή γραμματεία, την ιστορία της ελληνικής γλώσσας, την Κρητική διάλεκτο, τη νεοελληνική ποίηση και την ιστορία των Κρητικών επαναστάσεων.

Subtitle: 
Μία σπουδή στον ερωτικό Σεφέρη
Publications Date: 
1983
Book pages: 
53
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο