Product

Αριθμητική

Product

Αριθμητική ανάλυση

Αριθμητική ανάλυση

Κωδικός:
545
Αuthor: 
Description: 

Τι είναι η αριθμητική ανάλυση. Το συμπτωτικό πoλυώνυμo. Πεπερασμένες διαφορές. Παραγοντικά πoλυώνυμα. Πρόσθεση. Ο τύπος τoυ Newton. Τελεστές και συμπτωτικά πoλυώνυμα. Ανισαπέχοντα ορίσματα. Διαιρεμένες διαφορές. Εφαπτόμενα πoλυώνυμα. Το πoλυώνυμo Taylor. Παρεμβολή και πρόβλεψη. Αριθμητική παραγώγιση. Αριθμητική ολοκλήρωση. Ολοκλήρωση κατά Gauss. Γενικευμένα ολοκληρώματα. Αθροίσματα και σειρές. Εξισώσεις διαφορών. Διαφορικές εξισώσεις Διαφορικά προβλήματα ανώτερης τάξεως. Η μέθοδος των ελαχίστων τετραγώνων με πoλυώνυμα. Πoλυωνυμική προσέγγιση ελάχιστoυ-μέγιστoυ.

27,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Τι είναι η αριθμητική ανάλυση. Το συμπτωτικό πoλυώνυμo. Πεπερασμένες διαφορές. Παραγοντικά πoλυώνυμα. Πρόσθεση. Ο τύπος τoυ Newton. Τελεστές και συμπτωτικά πoλυώνυμα. Ανισαπέχοντα ορίσματα. Διαιρεμένες διαφορές. Εφαπτόμενα πoλυώνυμα. Το πoλυώνυμo Taylor. Παρεμβολή και πρόβλεψη. Αριθμητική παραγώγιση. Αριθμητική ολοκλήρωση. Ολοκλήρωση κατά Gauss. Γενικευμένα ολοκληρώματα. Αθροίσματα και σειρές. Εξισώσεις διαφορών. Διαφορικές εξισώσεις Διαφορικά προβλήματα ανώτερης τάξεως. Η μέθοδος των ελαχίστων τετραγώνων με πoλυώνυμα. Πoλυωνυμική προσέγγιση ελάχιστoυ-μέγιστoυ. Προσέγγιση με ρητές συναρτήσεις. Τριγωνομετρική προσέγγιση. Μη γραμμική άλγεβρα. Γραμμικά συστήματα. Γραμμικός προγραμματισμός.Υπερκαθορισμένα συστήματα. Προβλήματα οριακών τιμών. Μέθοδοι Monte Carlo.
Publications Date: 
1976
Book ISBN: 
960-7610-25-3
Book pages: 
427
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Francis Scheid είναι επίτιμος καθηγητής των μαθηματικών στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης του οποίου ήταν μέλος από τότε που έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από τον ΜΙΤ το 1948 και υπήρξε πρόεδρος του από το 1956 έως το 1968. Το 1961-62 ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Rangoon. Ο καθηγητής Scheid έχει εκτενώς κάνει διαλέξεις σε εκπαιδευτική τηλεόραση και σε βιντεοταινίες που χρησιμοποιούνται από το αμερικάνικο ναυτικό. Η έρευνά του τώρα εστιάζεται στη προσομοίωση σε υπολογιστή του γκολφ. Ανάμεσα στις εκδόσεις του βρίσκονται τα βιβλία της σειράς Schaum "Αριθμητική ανάλυση", Επιστήμη υπολογιστών" και "Υπολογιστές και προγραμματισμός".

Publications Date: 
1976
Book ISBN: 
960-7610-25-3
Book pages: 
427
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο