Product

Αρμάδα 4

Product

Αρμάνοι (Βλάχοι)

Αρμάνοι

Κωδικός:
70963
Manufacturer: 
Description: 

Τι είναι οι Βλάχοι; Μια εκτεταμένη βιβλιογραφία επί του θέματος, ιδιαίτερα ξένη, συμπληρωμένη με πολυάριθμες ειδικές αναφορές περί Βλάχων σε εκατοντάδες άλλα γενικότερα κείμενα, έδωσε κατά το παρελθόν πολλές απαντήσεις, συχνά αντίθετες μεταξύ τους, και προς το παρόν εξακολουθεί να δίδει. Το γεγονός ότι έχουν γραφεί τόσα πολλά για τόσον ολίγους σημαίνει ότι αυτοί οι ολίγοι είναι πολύ σημαντικοί για πολλούς.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τι είναι οι Βλάχοι; Μια εκτεταμένη βιβλιογραφία επί του θέματος, ιδιαίτερα ξένη, συμπληρωμένη με πολυάριθμες ειδικές αναφορές περί Βλάχων σε εκατοντάδες άλλα γενικότερα κείμενα, έδωσε κατά το παρελθόν πολλές απαντήσεις, συχνά αντίθετες μεταξύ τους, και προς το παρόν εξακολουθεί να δίδει. Το γεγονός ότι έχουν γραφεί τόσα πολλά για τόσον ολίγους σημαίνει ότι αυτοί οι ολίγοι είναι πολύ σημαντικοί για πολλούς. Ποιοι, όμως, είναι Βλάχοι; Στο ανά χείρας Λεύκωμα παρελαύνουν οι ίδιοι αυτοπροσώπως. Όμως, στο ερώτημα "τι είσθε" αρνούνται αγέρωχοι να απαντήσουν. Δεν απολογούνται. Διότι λόγο δίδουν μονάχα στην συνείδησή τους και στο 'Εθνος τους. Ωστόσο, ομιλούν τα έργα τους, ο πολιτισμός τους, η κοινωνία τους και η ίδια η ζωή τους. Αυτή η συνοδεία διασχίζει τις επόμενες σελίδες. Είναι μια Λιτανεία εικόνων. Και είναι σελίδες γραμμένες με το αίμα της καρδιάς. Εδώ παρουσιάζονται επιφανείς αλλ' όχι όλοι οι επιφανείς. Αντιπροσωπείες μόνον. Εκατοντάδες σπουδαίοι επιστήμονες, καθηγητές ανωτάτων σχολών, κληρικοί, επιχειρηματίες, ευεργέτες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, πολεμιστές, μάρτυρες και άλλοι εξέχοντες Βλάχοι του παρόντος και του παρελθόντος περιμένουν. Δικαιούνται ένα Μέγα Λεξικό βιογραφιών και οικισμών. Αλλά τούτο είναι έργο που υπερβαίνει τις δυνάμεις του ενός. [...] (από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Subtitle: 
Οι βλάχοι
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-358-143-7
Book pages: 
440
Book Dimensions: 
34χ25
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Πανόδετο

Ο Νικόλαος Μέρτζος γεννήθηκε το 1936 στο πατρογονικό του Νυμφαίου σε παλαιά οικογένεια χρυσικών και εμπόρων εγκατεστημένη ήδη στη Θεσσαλονίκη, όπου διήλθε όλη του τη ζωή. Δικηγόρος, δημοσιογράφος και συγγραφέας 15 βιβλίων μέχρι το 2004. Από το 1955 επεδόθη επαγγελματικά στη δημοσιογραφία παράλληλα με τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Πρωτοστάτησε στο φοιτητικό κίνημα και στους εθνικούς αγώνες για την Κύπρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Αρχισυντάκτης από το 1966 εργάσθηκε σκληρά σε πολλές εφημερίδες, σε περιοδικά, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στο χρονογράφημα, στο πολιτικό άρθρα και στην πολιτική ανάλυση σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Ειδικός στα βαλκανικά ζητήματα. Ταξίδεψε σε όλον σχεδόν τον κόσμο με επιτυχείς δημοσιογραφικές αποστολές. Εξ απορρήτων στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή και Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα, σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα 1990-1993. Διηύθυνε την ιστορική εφημερίδα "Ελληνικός Βορράς", και το περιοδικό "Μακεδονική Ζωή" καθ' όλο το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα. Μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Μακεδονικής Επιτροπής όργωσε την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Βόρειο Αμερική επί 30 χρόνια για τη Μακεδονία. Για την προσφορά του τιμήθηκε με δεκάδες διακρίσεις.

Subtitle: 
Οι βλάχοι
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-358-143-7
Book pages: 
440
Book Dimensions: 
34χ25
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Πανόδετο