Product

Μάρκου Βαφειάδη Απομνημονεύματα (Τόμος 2: 1940 - 1944

Product

Ελληνική Δημιουργία Τεύχος 128 Γιάννης Κονδυλάκης

Αρχάγγελος του καφενείου

Κωδικός:
37826P
Συγγραφέας: 
Description: 

Το πρώτο βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη, είναι μια συλλογή διηγημάτων μέσα από τα οποία, ήρωες και καταστάσεις της κοινής πραγματικότητας, έρχονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους. Ιστορίες που μοιάζουν με μικρές αρχαιοελληνικές τραγωδίες, άνθρωποι που προσπαθούν να διαλύσουν τις συμβάσεις της ζωής τους, αλλά τελικά οι προσωπικές τους αδυναμίες και αναστολές θα τους αναγκάσουν να υποταχθούν στη μοίρα όντας πληγωμένοι, ταπεινωμένοι...

45,00 €

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το πρώτο βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη, είναι μια συλλογή διηγημάτων μέσα από τα οποία, ήρωες και καταστάσεις της κοινής πραγματικότητας, έρχονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους. Ιστορίες που μοιάζουν με μικρές αρχαιοελληνικές τραγωδίες, άνθρωποι που προσπαθούν να διαλύσουν τις συμβάσεις της ζωής τους, αλλά τελικά οι προσωπικές τους αδυναμίες και αναστολές θα τους αναγκάσουν να υποταχθούν στη μοίρα όντας πληγωμένοι, ταπεινωμένοι... Το βιβλίο, περιλαμβάνει τα διηγήματα "Η ακρίδα και το σπασμένο ρόδι", "Μια καρδιά στις αφίσες", "Ο κουρασμένος Άμλετ", "Οι γάμοι", "Ένα σπίτι για τ' Αργυράκια", "Η εγκυκλοπαίδεια", "Νοικιάζεται σκιάχτρο", "Ο ποιητής Λ.", "Φύλλου θρόισμα", "Αγγέλα", "Μαρία ή Παγωτό με σαντιγύ", "Εφημερίδα συνοικεσίων", Ο αμερικάνος και η Ασπασία", "Γράμμα απ' τη γαλάζια τραπεζαρία", "Κουκλίτσα από ξύλο", "Φεύγω ταξίδι" και "Ο αρχάγγελος του καφενείου".
Language: 
Ημερομηνία Έκδοσης : 
1978
Διαστάσεις Βιβλίου: 
25x17
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Μαλακό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1

Η Μάρω Βαμβουνάκη είναι πεζογράφος. Γεννήθηκε στα Χανιά, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Από εννέα χρονών ήρθε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική και Ψυχολογία. Από το 1972 και για έντεκα χρόνια έζησε στη Ρόδο όπου εργάσθηκε ως συμβολαιογράφος. Σήμερα ζει στην Αθήνα.

Language: 
Ημερομηνία Έκδοσης : 
1978
Διαστάσεις Βιβλίου: 
25x17
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Μαλακό εξώφυλλο
Αριθ. Τόμων: 
1