Product

Αρχιμήδης

Product

Αρχιμήδης

Αρχιμήδης

Κωδικός:
104734
Description: 

Μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος και μηχανικός, ο Αρχιμήδης συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους επιστήμονες όλων των εποχών. Η μορφή του κυριαρχεί σε κάθε αναφορά στην αρχαία Ελλάδα, σε κάθε αναδρομή στην αρχαία ελληνική επιστήμη. Η πολύπλευρη προσωπικότητά του, η δυνατή του θέληση, η διορατικότητά του, η ευρηματικότητά του, τον καθιέρωσαν ως ένα σκαπανέα του ανθρώπινου πνεύματος, ένα σεμνό άνθρωπο και επιστήμονα στον οποίο η ανθρωπότητα θα έχει πάντα ένα σημείο αναφοράς.
- Διαβάστε για τη ζωή του, την εποχή του και το έργο του.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος και μηχανικός, ο Αρχιμήδης συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους επιστήμονες όλων των εποχών. Η μορφή του κυριαρχεί σε κάθε αναφορά στην αρχαία Ελλάδα, σε κάθε αναδρομή στην αρχαία ελληνική επιστήμη. Η πολύπλευρη προσωπικότητά του, η δυνατή του θέληση, η διορατικότητά του, η ευρηματικότητά του, τον καθιέρωσαν ως ένα σκαπανέα του ανθρώπινου πνεύματος, ένα σεμνό άνθρωπο και επιστήμονα στον οποίο η ανθρωπότητα θα έχει πάντα ένα σημείο αναφοράς. - Διαβάστε για τη ζωή του, την εποχή του και το έργο του. - Μάθετε για τις εκπληκτικές επινοήσεις του, για τα γεγονότα που τον ακολουθούν στους αιώνες και για τις φράσεις του, που έχουν γίνει πλέον ρήσεις. - Μυηθείτε στις εκπληκτικές μηχανικές κατασκευές του στην πολιορκία των Συρακουσών από τους Ρωμαίους. - Θαυμάστε τα θεωρήματά του στα μαθηματικά και τις ευφυείς παρατηρήσεις του. - Κάντε κτήμα σας την παρακαταθήκη που άφησε στις επόμενες γενιές. - Γνωρίστε την πορεία της μαθηματικής επιστήμης και την αναγνώριση του σπουδαίου αυτού επιστήμονα από τους συγχρόνους του αλλά και τους μεταγενέστερους.
Subtitle: 
Το θεϊκό μυαλό
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-240-5
Book pages: 
216
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Νικολαΐδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 1995 εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Είναι συντάκτρια του εκπαιδευτικού περιοδικού "Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης" και επιστημονική συνεργάτιδα της εφημερίδας το "Έθνος". Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και της Ιστορίας των Αρχαίων Χρόνων.

Subtitle: 
Το θεϊκό μυαλό
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-240-5
Book pages: 
216
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο