Product

Ας αρχίσει η μουσική

Product

Ας βγάλουμε άλλη φωτογραφία!

Ας αφήσουμε πίσω μας το μέλλον

Κωδικός:
85476
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Μια χυμώδης σάτιρα, αντάξια των κλασικών Ρώσων του είδους, που μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις περιγράφει τη νέα τάξη πραγμάτων στη Μόσχα, δοσμένη από έναν γνωστό, μεταμοντέρνο συγγραφέα από τη Νέα Υόρκη.
Μετά την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος, νέοι επιχειρηματίες, επενδυτές από το εξωτερικό, παλιά στελέχη του Κόμματος, πολιτικοί και μαφιόζοι προσπαθούν να φέρουν τον καπιταλισμό στη Ρωσία χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να διώξουν όλα τα στραβά του κομουνισμού, τόσο από τον κρατικό μηχανισμό, όσο και από τη νοοτροπία του πολίτη.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Μια χυμώδης σάτιρα, αντάξια των κλασικών Ρώσων του είδους, που μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις περιγράφει τη νέα τάξη πραγμάτων στη Μόσχα, δοσμένη από έναν γνωστό, μεταμοντέρνο συγγραφέα από τη Νέα Υόρκη. Μετά την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος, νέοι επιχειρηματίες, επενδυτές από το εξωτερικό, παλιά στελέχη του Κόμματος, πολιτικοί και μαφιόζοι προσπαθούν να φέρουν τον καπιταλισμό στη Ρωσία χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να διώξουν όλα τα στραβά του κομουνισμού, τόσο από τον κρατικό μηχανισμό, όσο και από τη νοοτροπία του πολίτη. Έτσι τελικά δημιουργείται το κράτος αλαλούμ της σημερινής Ρωσίας, που όλοι παρακολουθούμε. "Εκθαμβωτικά έξυπνο! Ξεχωριστό!... Ο Γουόμακ έχει επιλέξει τους χαρακτήρες του σε ένα μοσχοβίτικο τοπίο, τόσο παράλογο και τρομακτικό! Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα." (The New York Observer)
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8202-35-3
Book pages: 
391
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γουόμακ γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1956 και έγινε γνωστός για το μετα-κυβερνοπάνκ αστικό ιδίωμα που χρησιμοποιεί στα έργα του. Το πρώτο του βιβλίο ήταν το "Ambient" (1987) τοποθετημένο σε μια μπαρόκ Νέα Υόρκη των αρχών του 21ου αιώνα που έχει μετατραπεί σε ερημωμένη πολεμική ζώνη. Η γραφή του φέρνει στο μυαλό τον Τζέιμς Τζόυς και τον Άντονι Μπέρτζες καθώς περιγράφει τα θύματα ενός πυρηνικού ατυχήματος, που κατοικούν στις παρυφές της κατακερματισμένης πόλης. Ο ρυθμός αλλάζει στο δεύτερο βιβλίο του "Terraplane" (1988), μια εναλακτική Νέα Υόρκη της δεκαετίας του '30 με καθεστώς απαρτχάιντ και στοιχεία δυστοπίας. Στο τρίτο του βιβλίο "Heathern" (1990), επιστρέφει στο σκηνικό του "Ambient" αναλύοντας τη σημασία των μεσσιανικών μορφών. Στο "Elvissey" (1993), που κέρδισε το βραβείο Φίλιπ Κ. Ντικ, καταπιάνεται με το μύθο του Έλβις Πρίσλεϊ και στο "Random acts of senseless violence" (1993) έρχεται κοντύτερα στην εποχή μας και αφηγείται τη ζωή μιας κοπέλας του δρόμου μέσα στην αυξανόμενη εντροπία του κοινωνικού μας συστήματος, που έχει χάσει την ενέργια και την ψυχή του. Έτσι κλείνει ο κύκλος των πέντε πρώτων του μυθιστορημάτων που αποτελούν νοηματικά μια πενταλογία.
Το "Ας αφήσουμε πίσω μας το μέλλον" ("Lets put the future behind us") είναι το έκτο του βιβλίο.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8202-35-3
Book pages: 
391
Book Dimensions: 
24χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο