Product

Αστερίξ και Κλεοπάτρα

Product

Αστερίξ ο Γαλάτης

Αστερίξ και οι Βίκινγκς

Κωδικός:
117944
Manufacturer: 
Description: 

Αυτό το τεύχος δεν είναι για μια ακόμα περιπέτεια του γαλατικού διδύμου αλλά είναι για τα κατορθώματα τους στην ομώνυμη ταινία βασισμένα στο "Αστερίξ και οι Νορμανδοί ". Μια φορά κι έναν καιρό, στην Μ6 υπήρχαν κάτι κολλημένοι που ονειρεύονταν την ημέρα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια μεγάλου μήκους ταινία κινούμενων σχεδίων με τους Γαλάτες που γνωρίζουμε καλά: τους κατοίκους του "χωριού των τρελών"! Κάθε τόσο με έπαιρναν τηλέφωνο, επιδιώκοντας να παρουσιάσουν στον "δάσκαλο" τον ανθό των εταιριών κινούμενων σχεδίων στο Παρίσι.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Αυτό το τεύχος δεν είναι για μια ακόμα περιπέτεια του γαλατικού διδύμου αλλά είναι για τα κατορθώματα τους στην ομώνυμη ταινία βασισμένα στο "Αστερίξ και οι Νορμανδοί ". Μια φορά κι έναν καιρό, στην Μ6 υπήρχαν κάτι κολλημένοι που ονειρεύονταν την ημέρα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια μεγάλου μήκους ταινία κινούμενων σχεδίων με τους Γαλάτες που γνωρίζουμε καλά: τους κατοίκους του "χωριού των τρελών"! Κάθε τόσο με έπαιρναν τηλέφωνο, επιδιώκοντας να παρουσιάσουν στον "δάσκαλο" τον ανθό των εταιριών κινούμενων σχεδίων στο Παρίσι. Το πρόβλημα ήταν ότι από κάθε συνάντηση, ο Albert Uderzo, Μέγας Διδάσκαλος του τάγματος των δρυΐδων που κληρονόμησαν τα μυστικά του Πανοραμίξ, ξανάφευγε θυμωμένος. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις έναν γέρο σοφό του κινούμενου σχεδίου! Κι ύστερα, μια μέρα του Δεκέμβρη του 2001, στην αίθουσα προβολής της M6, ο Albert Uderzo και οι μαθητές του, ανάμεσα στους οποίους και ο ταπεινός υπηρέτης σας, είδαν την προβολή της ταινίας Γκλουπ, είμαι ψάρι!. "Μα τον Τουτατίς!", αναφώνησε τότε ο Μέγας Διδάσκαλος, "αυτό είναι κινούμενο σχέδιο με ζουμί!". Ο θρύλος λέει ότι αργότερα, στη σιγαλιά της νύχτας, ο Albert ύψωσε το αγαπημένο του "αμερικάνικο", ένα ποτό που δεν συνιστάται στα εγχειρίδια των δρυΐδων, προς τ’ αστέρια, για να πιεί με τον συνένοχό του, τον άλλο Μεγάλο Διδάσκαλο, τον Rene Goscinny, που βρίσκεται σε αποστολή στ’ αστέρια, για να διδάξει στους άγγελους χιούμορ. Έτσι, η περιπέτεια μπορούσε να αρχίσει! Όπως κι αν είναι, χρόνο με το χρόνο, οι Γαλάτες της M6 Studio, της 2d3D Animations, της Neomis Animation και, βέβαια, οι Δανοί της A-Film, ρίχτηκαν σ’ ένα τιτάνιο έργο αντάξιο του Οντίν για να πετύχει αυτό το στρατηγικό σχέδιο: η επάνοδος του Αστερίξ στε ταινία κινούμενων σχεδίων ύστερα από 12 χρόνια απουσίας! Και τι ταινία !...
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-321-451-5
Book pages: 
64
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Rene Goscinny γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1926 στο Παρίσι. Είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς στον κόσμο. Μόνον από τις περιπέτειες του "Αστερίξ", που έχουν μεταφραστεί σε 107 γλώσσες και διαλέκτους, έχουν πωληθεί γύρω στα 300 εκατομμύρια άλμπουμ. Ο Rene Goscinny ήταν ένας άνθρωπος που προκαλούσε πάντα γέλιο. Με τα κείμενά του, με τα λόγια του. Πάντα κομψός, με μια ακατανίκητη δημιουργικότητα, ως χαρακτήρας ήταν ευγενής και, ταυτόχρονα, πολύ εσωστρεφής. Έκανε πολλές τρέλες στη ζωή του κι ύστερα, γύρω στα 40, έγινε ένας ολοκληρωμένος δημιουργός και, τελικά, ένας άνθρωπος που γνώρισε την ευτυχία (μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του). Ύστερα, υπερβολικά γρήγορα, όπως τα μπαλόνια που του άρεσε να σημαδεύει στα πανηγύρια, έσκασε η καρδιά του. Πέθανε στα 51 του, στις 5 Νοεμβρίου 1977, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου "τεστ κοπώσεως". Εξασκώντας μια τέχνη σπάνια, χωρίς κακία, χωρίς χυδαιότητα, γεμάτη ελαφρότητα και ακρίβεια, o Rene Goscinny υπήρξε ένας παραγωγικότατος σεναριογράφος κόμικς ("Αστερίξ" με τον Albert Uderzo, "Ιζνογκούντ" με τον Jean Tabary, "Λούκυ Λουκ" με τον Morris), αλλά κι ένας συγγραφέας με μαγική πέννα ("Ο Μικρός Νικόλας", με εικονογράφηση του Sempe). Το 1959 υπήρξε επίσης συνιδρυτής (μαζί με τους J.M. Charlier και A. Uderzo) του περιοδικού "Pilote", από το οποίο γεννήθηκαν τα κόμικς που διαβάζουμε σήμερα. Από τη Bretecher στον Bilal, περνώντας από τους Gotlib, Cabu, Tardi, Mezieres, Druillet, Fred, Lob, Giraud, Christin, Pιtillon, Reiser... Είναι η τροχιά ενός τζέντλεμαν σεμνού, αστείου, εύθραυστου και μυστηριώδη που μας αφηγήθηκαν η Anne Goscinny, o Guy Vidal και ο Patrick Gaumer.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-321-451-5
Book pages: 
64
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο