Product

Αυτισμός

Product

Αυτισμός

Αυτισμός

Κωδικός:
112020
Description: 

[...] Η κα Καλύβα, ψυχολόγος, με μεγάλο ενδιαφέρον στον τομέα του αυτισμού, αναγνωρίζοντας την έλλειψη σχετικής βιβλιογραφίας στην ελληνική γλώσσα και τη μεγάλη ανάγκη των γονέων και πολλών επαγγελματικών για ουσιαστική και ποιοτική ενημέρωση, παρουσιάζει, στο βιβλίο αυτό, μια εκτενή και περιεκτική ανασκόπηση των θεραπευτικών προσεγγίσεων, που κυριαρχούν σήμερα, στον τομέα της αντιμετώπισης του αυτισμού.[...]

20,13 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

[...] Η κα Καλύβα, ψυχολόγος, με μεγάλο ενδιαφέρον στον τομέα του αυτισμού, αναγνωρίζοντας την έλλειψη σχετικής βιβλιογραφίας στην ελληνική γλώσσα και τη μεγάλη ανάγκη των γονέων και πολλών επαγγελματικών για ουσιαστική και ποιοτική ενημέρωση, παρουσιάζει, στο βιβλίο αυτό, μια εκτενή και περιεκτική ανασκόπηση των θεραπευτικών προσεγγίσεων, που κυριαρχούν σήμερα, στον τομέα της αντιμετώπισης του αυτισμού.[...] Το βιβλίο αυτό αποτελεί σημαντική πηγή πληροφοριών για τους γονείς και αξιόλογο βοήθημα για τους επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης, που εργάζονται και συμβάλλουν στην προώθηση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους. Αποτέλεσμα επιστημονικού και ανθρώπινου ενδιαφέροντος, συμβάλλει στον εμπλουτισμό της ελληνικής βιβλιογραφίας στον τομέα των σοβαρών και μακροχρόνιων διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών. (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Εκπαιδευτικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1845-5
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ευφροσύνη Καλύβα γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1974. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996 και εν συνεχεία ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στην Εξελικτική και Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Εργάζεται ως θεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών τους στην Αγγλία και την Ελλάδα. Είναι λέκτορας ψυχολογίας στο Κ.Ε.Σ. City Liberal Studies στη Θεσσαλονίκη, ενώ διδάσκει παράλληλα ως επιστημονική συνεργάτης στο Αριστοτέλειο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι ενεργό μέλος σε έγκυρα επιστημονικά σωματεία, έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

Subtitle: 
Εκπαιδευτικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1845-5
Book pages: 
350
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο