Product

Βασίλης Ραφτούδης 1914-1948

Product

Βασίλης Τσιτσάνης

Βασίλης Σύλλης

Κωδικός:
20143
Manufacturer: 
Description: 

"Ο πρωταθλητής των 400 μέτρων Βασίλης Σύλλης πότισε με ιδρώτα τον πρώτο διάδρομο του Καλλιμάρμαρου κι έβγαλε πολεμικές τις κραυγές του στο "έλα" του Σταδίου, βλέποντας το νήμα του τερματισμού. Στο "σύρε" των 400 μέτρων άφηνε τους αντιπάλους δρομείς να εξοντώνονται, ενώ καραδοκούσε σαν τον κυνηγό το θήραμά του, να χιμήξει νικητής στο άλλο μισό της διαδρομής".

(απόσπασμα από το βιβλίο)

16,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Ο πρωταθλητής των 400 μέτρων Βασίλης Σύλλης πότισε με ιδρώτα τον πρώτο διάδρομο του Καλλιμάρμαρου κι έβγαλε πολεμικές τις κραυγές του στο "έλα" του Σταδίου, βλέποντας το νήμα του τερματισμού. Στο "σύρε" των 400 μέτρων άφηνε τους αντιπάλους δρομείς να εξοντώνονται, ενώ καραδοκούσε σαν τον κυνηγό το θήραμά του, να χιμήξει νικητής στο άλλο μισό της διαδρομής". (απόσπασμα από το βιβλίο) Μία από τις πιο μυθικές προσωπικότητες του ελληνικού στίβου, τον Βασίλη Σύλλη, πρωταθλητή και βαλκανιονίκη των 400 μ. τη δεκαετία του 1950, παρουσιάζει στο τελευταίο του βιβλίο ο Δ/ντής του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Μπαγέρης. Η αθλητική ιστορία του "Βασίλη Σύλη, μαχητή εφημερεύοντος του Στίβου", μέσα και έξω από την κονίστρα, όπως την αφηγήθηκε ο ίδιος, οι συναθλητές του, οι φίλαθλοι, ο Τύπος και το χρονόμετρο. Στο βιβλίο που προλογίζει ο κορυφαίος αθλητικογράφος και ιστορικός του αθλητισμού, Πέτρος Λινάρδος, περιλαμβάνονται συνομιλίες του Δ. Μπαγέρη με τους Β. Σύλλη, Ζβ. Σαμπόλοβιτς, Ντ. Βεντίκο, Χρ. Πιερράκο, Κ. Παπαναστασίου, Ευ. Μιχαήλ, Άρη Καραγεώργο, Χρ. Μήτσικα, Β. Δεπάστα, Γ. Παπαβασιλείου, Β. Σφακιανάκη, Π. Βεντίκο, Ν. Γεωργόπουλο, Γ. Μαντζώρο, Φ. Αργυρίου, Ν. Ρεγκούκο, Β. Φουντουκίδη, Αλ. Φρούσιο και Γ. Πιντέρη. Ο Γιάννης Κυριακός έχει συγγράψει το αθλητικό ημερολόγιο-οδοιπορικό του Β. Σύλλη, ενώ στο βιβλίο περιέχονται και άρθρα από τον Τύπο της εποχής, πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων, καθώς και φωτογραφίες από τους αγώνες και τους συναθλητές του Έλληνα πρωταθλητή.
Subtitle: 
Μαχητής εφημερεύων του στίβου
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-8472-59-8
Book pages: 
146
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Μπαγέρης κατάγεται από την Αρκαδία. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και σε μεταπτυχιακό επίπεδο Διοίκηση Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Από νεαρός φοιτητής άρχισε να συγκεντρώνει υλικό για τη λεγόμενη γενιά του '30 και ιδιαιτέρως για το ζωγράφο-ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο. Εργασίες του για τον Εγγονόπουλο αλλά και συνομιλίες του με ανθρώπους της μουσικής, του θεάτρου και του πνεύματος έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά ("Καθημερινή", "Οδός Πανός", "Νέα Σκέψη", "Best Seller", "Διαβάζω", "Γράμματα και Τέχνες").
Το 1997 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Δημήτρης Χορν", που ήταν βασισμένο πάνω σε υλικό που αναζήτησε επί σειρά ετών στα ράφια των παλαιοβιβλιοπωλείων. Τον Απρίλιο του 1999 κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο του "Ο διάσημος Νικόλας Άσιμος", με πλούσιο αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, χειρόγραφα, αποκόμματα εφημερίδων κ.ά.

Subtitle: 
Μαχητής εφημερεύων του στίβου
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-8472-59-8
Book pages: 
146
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο