Product

Βιργίλιος

Product

Βιργιλίου Αινειάδα

Βιργίλιος και Βεατρίκη οδηγοί του Δάντη

Κωδικός:
106863
Manufacturer: 
Description: 

Οι δύο οδηγοί του Δάντη στους χώρους του μεταφυσικού - του έπους βρίσκονται σε συμπληρωματική σχέση: ο Βιργίλιος τον οδηγεί στα δύο πρώτα επίπεδα, την Κόλαση και το Καθαρτήριο, ενώ η Βεατρίκη τον οδηγεί στο τρίτο επίπεδό, τον Παράδεισο.

7,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι δύο οδηγοί του Δάντη στους χώρους του μεταφυσικού - του έπους βρίσκονται σε συμπληρωματική σχέση: ο Βιργίλιος τον οδηγεί στα δύο πρώτα επίπεδα, την Κόλαση και το Καθαρτήριο, ενώ η Βεατρίκη τον οδηγεί στο τρίτο επίπεδό, τον Παράδεισο. Ο Βιργίλιο είναι εδώ η προσωποποίηση της υψηλόφρονης ποίησής του. Με τα αισθητικά και ηθικά της διδάγματα ωριμάζει ο Δάντης και γίνεται ικανός να σηκώσει το βάρος του ποιητικού του άθλου. Ωστόσο, τ' ανώτερα μυστήρια της ψυχής, όταν αυτή στρέφεται προς τον τελικό προορισμό, που είναι και ο τόπος εκπόρευσής της, δεν μπορεί να προσεγγίσει παρά μόνο με τη βοήθεια της Βεατρίκης. Αυτή με τη σειρά της είναι η προσωποποίηση της ψυχικής του υπόστασης, της γιουνγκικής anima. Η Βεατρίκη - anima τον ανεβάζει μέχρι την κορυφή του κόσμου, τη λαμπερή rosa candida, το λευκό θεϊκό ρόδο, που το συναποτελούν οι ψυχές λευκοφορεμένων αγίων και αγγέλων και όπου ο Δάντης απολαμβάνει το μακάριο θέαμα της τρισηλίου θεότητος...
Subtitle: 
Δοκίμιο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6601-50-1
Book pages: 
74
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνης Μπουσμπούκης, ομότιμος καθηγητής στο Α.Π.Θ., σπούδασε Ιστορία - αρχαιολογία, Ιταλική φιλολογία κι εξειδικεύτηκε στη ρωμανική γλωσσολογία στα πανεπιστήμια της Ρώμης, του Βουκουρεστίου και του Las Palmas των Καναρίων. Ως επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών, απέκτησε ευρεία γνώση των νεοελληνικών ιδιωμάτων μ' επίκεντρο την εθνογλωσσολογία. Καρπός του ενδιαφέροντος αυτού στάθηκε η δημοσίευση άρθρων εθνοβοτανολογικού -κυρίως- ενδιαφέροντος. Έγραψε μελέτες για τη γραμματική δομή της βλαχικής και της ιταλικής γλώσσας, καθώς και για θέματα νεοελληνικών ιδιωμάτων. Εξέδωσε βιβλία καθαρά γλωσσολογικού περιεχομένου, παραψυχολογίας και δαντολογίας. Δίδαξε επί χρόνια στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι γενικός γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Βόρειας Ελλάδας.

Subtitle: 
Δοκίμιο
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-6601-50-1
Book pages: 
74
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο