Product

Βολική αναισθησία

Product

Βολοντάθ

Βολιώτικαι αναμνήσεις

Κωδικός:
38871
Manufacturer: 
Description: 

Οι "Βολιώτικαι Αναμνήσεις", που δημοσιεύθηκαν σε συνέχεις στην εφ. "Σημαία" το 1931, αποτελούν μια προσπάθεια του Νικολάου Γάτσου να ανασυνθέσει και να καταγράψει παλαιότερες μνήμες και πληροφορίες αναφορικά με τη δημιουργία της πόλης του Βόλου και την ανάπτυξη της έως τις μέρες του. Οι ενότητες που απαρτίζουν το εν τέλει ατελεύτητο κείμενο αποτελούν ψηφίδες μιας ολόκληρης εποχής, φτιαγμένες από μνήμες του ιδίου ή προφορικές μαρτυρίες συγχρόνων του καθώς και παλαιοτέρων.

10,77 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι "Βολιώτικαι Αναμνήσεις", που δημοσιεύθηκαν σε συνέχεις στην εφ. "Σημαία" το 1931, αποτελούν μια προσπάθεια του Νικολάου Γάτσου να ανασυνθέσει και να καταγράψει παλαιότερες μνήμες και πληροφορίες αναφορικά με τη δημιουργία της πόλης του Βόλου και την ανάπτυξη της έως τις μέρες του. Οι ενότητες που απαρτίζουν το εν τέλει ατελεύτητο κείμενο αποτελούν ψηφίδες μιας ολόκληρης εποχής, φτιαγμένες από μνήμες του ιδίου ή προφορικές μαρτυρίες συγχρόνων του καθώς και παλαιοτέρων. Πρόθεση του συγγραφέα είναι να αποδώσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής περιγράφοντας τα μικρά, τα καθημερινά, τα οικεία, γνωρίζοντας ότι αυτό το εγχείρημα δεν μπορεί να συγκαταλεγεί στην ιστορία έτσι όπως την εννοούσαν στην εποχή του. [...] (Ελένη Ι. Κονταξή, από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-7797-03-5
Book pages: 
18
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Βόλος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νικόλαος Γάτσος γεννήθηκε το 1864 στο Βόλο. Ο παππούς του Νικόλαος Γάτσος, έμπορος από την Ήπειρο, υπήρξε από τους πρώτους οικιστές του Βόλου. Ο Νικόλαος Γάτσος σπούδασε νομικά και ως διακεκριμένος νομοπαθής έλαβε μέρος σε σημαντικές δίκες της εποχής του. Στη δίκη του Ναυπλίου υπερασπίστηκε τον Δημήτρη Σαράτση και τον Αλέξανδρο Δελμούζο. Ασχολήθηκε, επίσης, με την πολιτική και εξελέγη βουλευτής της Επαρχίας Βόλου το 1905 (ΙΖ΄Βουλή), το 1906 (ΙΗ' Βουλή) και το 1915 (ΚΑ' Βουλή). Διετέλεσε επίσης, και γερουσιαστής. Ο Νικόλαος Γάτσος έδειχνε πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κοινά. Υπήρξε συνεργάτης της εφημερίδας "Θεσσαλίας" καθώς και της κυριακάτικης εφημερίδας "Ρόδο". Αρθρογραφούσε συχνά στη "Φωνή του Έθνους" και τη "Σημαία". Τα φλογερά πρωτοσέλιδα πολιτικά του άρθρα, στα οποία υποστήριζε τον Κ. Καρτάλη και το Λαϊκό Κόμμα, άφησαν εποχή. Πέθανε τον Απρίλιο του 1934 στην Αθήνα.

Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-7797-03-5
Book pages: 
18
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Βόλος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο