Product

Βρυξέλλες & Μπριζ

Product

Βρώμικη πόλη

Βρώματα και μαγειρείες

Κωδικός:
129799
Description: 

Βρώματα και μαγειρείες των Βυζαντινών το θέμα μας. Η αναζήτηση, ωστόσο, των βυζαντινών γεύσεων αποδεικνύεται περισσότερο δύσκολη από όσο ίσως μπορεί να φανταστεί κανείς. Η πρώτη δυσκολία προκύπτει από τις γραπτές πηγές της εποχής που μας προσφέρουν, βέβαια, πλούσιες πληροφορίες για το τι έτρωγαν οι Βυζαντινοί, δεν μας φωτίζουν όμως ιδιαίτερα για τον τρόπο που μαγείρευαν τα φαγητά τους, για τη δοσολογία των διαφόρων υλικών που χρησιμοποιούσαν ή για τους χρόνους που απαιτούσε η κάθε φάση παρασκευής ενός φαγητού.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Βρώματα και μαγειρείες των Βυζαντινών το θέμα μας. Η αναζήτηση, ωστόσο, των βυζαντινών γεύσεων αποδεικνύεται περισσότερο δύσκολη από όσο ίσως μπορεί να φανταστεί κανείς. Η πρώτη δυσκολία προκύπτει από τις γραπτές πηγές της εποχής που μας προσφέρουν, βέβαια, πλούσιες πληροφορίες για το τι έτρωγαν οι Βυζαντινοί, δεν μας φωτίζουν όμως ιδιαίτερα για τον τρόπο που μαγείρευαν τα φαγητά τους, για τη δοσολογία των διαφόρων υλικών που χρησιμοποιούσαν ή για τους χρόνους που απαιτούσε η κάθε φάση παρασκευής ενός φαγητού. Η δεύτερη δυσκολία έχει να κάνει με τον ίδιο τον χαρακτήρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, του απλωμένου γύρω από τη Μεσόγειο πολυεθνικού κράτους, στα όρια του οποίου, συνυπήρξαν επί αιώνες Έλληνες, Ιλλυριοί, Θράκες, Λατίνοι, Καυκάσιοι, Αρμένιοι, Αιγύπτιοι, Εβραίοι, Σύροι, Άραβες, Σλάβοι, Βλάχοι και άλλοι. Αναμφίβολα, όλοι είχαν ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες που δύσκολα όμως μπορούν να ανιχνευθούν σήμερα. [...]
Subtitle: 
Αναζητώντας τις βυζαντινές γεύσεις
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-214-565-Χ
Book pages: 
19
Book Dimensions: 
14χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάνος Βοσνίδης είναι αρχαιολόγος (ΜΑ). Εργάζεται στο γραφείο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Subtitle: 
Αναζητώντας τις βυζαντινές γεύσεις
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-214-565-Χ
Book pages: 
19
Book Dimensions: 
14χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο