Product

Βυζάντιο

Product

Βυζάντιο

Βυζάντιο

Κωδικός:
91029
Description: 

Το βιβλίο του Μάικλ Άνγκολντ αναφέρεται συνοπτικά στην ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η οποία διαδέχτηκε τη Ρωμαϊκή. Το Βυζάντιο ήταν μια ελληνική πόλη στο Βόσπορο που απέκτησε σημασία το 324 μ.Χ., όταν επανιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μέγα και ονομάστηκε Κωνσταντινούπολη. Μια από τις υπερέχουσες πόλεις του Μεσαίωνα, η Κωνσταντινούπολη, η Βασιλεύουσα Πόλη των Βυζαντινών, έπαιξε ζωτικό ρόλο κατά το Μεσαίωνα, όπου εμφανίστηκαν τρεις ξεχωριστοί πολιτισμοί: ο βυζαντινός, ο δυτικοχριστιανικός και ο ισλαμικός.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο του Μάικλ Άνγκολντ αναφέρεται συνοπτικά στην ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η οποία διαδέχτηκε τη Ρωμαϊκή. Το Βυζάντιο ήταν μια ελληνική πόλη στο Βόσπορο που απέκτησε σημασία το 324 μ.Χ., όταν επανιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μέγα και ονομάστηκε Κωνσταντινούπολη. Μια από τις υπερέχουσες πόλεις του Μεσαίωνα, η Κωνσταντινούπολη, η Βασιλεύουσα Πόλη των Βυζαντινών, έπαιξε ζωτικό ρόλο κατά το Μεσαίωνα, όπου εμφανίστηκαν τρεις ξεχωριστοί πολιτισμοί: ο βυζαντινός, ο δυτικοχριστιανικός και ο ισλαμικός. Το "Βυζάντιο - Η Γέφυρα από την Αρχαιότητα στο Μεσαίωνα" περιγράφει την ανάπτυξη και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της βυζαντινής τέχνης και κοινωνίας. Ο συγγραφέας αρχίζει από την Κωνσταντινούπολη, απ' όπου ανέτειλε η νέα αυτοκρατορία, και εξετάζει την πόλη σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο του πρώιμου Μεσαίωνα. Δείχνει πώς η ίδρυση και η μεταγενέστερη ανάπτυξη της πόλης άλλαξε την ισορροπία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μετέφερε το κέντρο βάρους ανατολικά. Περιγράφει την εμφάνιση πολιτικών φατριών και τις επιπτώσεις στην πολιτική ζωή. Αναλύει τον κατακερματισμό της κουλτούρας της ύστερης αρχαιότητας και φωτίζει την αντίδραση των μουσουλμάνων και των δυτικών στη βυζαντινή εικονομαχία. Ο Μάικλ Άνγκολντ καταλήγει με μια αναφορά στο τέλος της βυζαντινής κυριαρχίας και τη διάλυσή της. Το βιβλίο του αποτελεί εισαγωγή σε έναν από τους σημαντικότερους αλλά ελάχιστα γνωστούς ευρωπαϊκούς πολιτισμούς.
Subtitle: 
Η γέφυρα από την αρχαιότητα στον Μεσαίωνα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-14-0784-7
Book pages: 
325
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Michael Angold σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δίδαξε Μεσαιωνική Ιστορία στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Υόρκης. Eίναι επίτιμος καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Subtitle: 
Η γέφυρα από την αρχαιότητα στον Μεσαίωνα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-14-0784-7
Book pages: 
325
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο