Product

Γάμος στο Άουσβιτς

Product

Γάμος, εταίρες και παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα

Γάμος, γέννηση, θάνατος στην αρχαία Ελλάδα

Κωδικός:
79274
Manufacturer: 
Description: 

Τρία σημαντικά κεφάλαια του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου των αρχαίων Ελλήνων, το περιεχόμενο των οποίων, αντλημένο από τα έργα των αρχαίων Ελλήνων ποιητών, φιλοσόφων, τραγικών, κωμωδιογράφων, ιστορικών, λεξικογράφων και ζωγράφων αρχαίων αγγείων, αλλά και από τα έργα κατοπινών συγγραφέων -Ελλήνων και ξένων-, που ασχολήθηκαν με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό βίο των αρχαίων Ελλήνων, εγγυάται την αυθεντικότητα και την ακρίβεια των περιγραφομένων.

8,73 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τρία σημαντικά κεφάλαια του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου των αρχαίων Ελλήνων, το περιεχόμενο των οποίων, αντλημένο από τα έργα των αρχαίων Ελλήνων ποιητών, φιλοσόφων, τραγικών, κωμωδιογράφων, ιστορικών, λεξικογράφων και ζωγράφων αρχαίων αγγείων, αλλά και από τα έργα κατοπινών συγγραφέων -Ελλήνων και ξένων-, που ασχολήθηκαν με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό βίο των αρχαίων Ελλήνων, εγγυάται την αυθεντικότητα και την ακρίβεια των περιγραφομένων. Η ανάγνωση του παρόντος βιβλίου, την οποία κάνει ευχάριστη η απλή, γλαφυρή και ελκτική γλώσσα, θα φέρει τον αναγνώστη κοντά στους αρχαίους Έλλληνες, θα τον κάμει κοινωνό των εθίμων τους στους τρεις σπουδαιότατους σταθμούς της ζωής (γάμο, γέννηση, θάνατο) και θα τον βοηθήσει να διαπιστώσει ότι, με τη μέχρι σήμερα διατήρηση πολλών από τα έθιμα αυτά, η Ελλάδα του χθες αποτελεί πρότυπο της Ελλάδας του σήμερα και ότι οι συνήθειες της κοινωνικής ζωής των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και οι αρετές και οι αξίες τους είναι αναλλοίωτες και έχουν αιώνια διάρκεια.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-460-778-2
Book pages: 
172
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λάμπρος Βρεττός γεννήθηκε στους Τσουκαλάδες της Λευκάδας το 1931. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων και υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας. Από το 1986 είναι συνταξιούχος και ζει στην Πάτρα.
Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με την ιστορία, την πεζογραφία και την ποίηση. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά, εφημερίδες και ανθολογίες. Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις, κυρίως στην Πάτρα, στο πλαίσιο των φιλολογικών βραδινών της Εταιρίας Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδας και των εκδηλώσεων του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας. Είναι μέρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρίας Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδας, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, της Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών, της Ένωσης Καθηγητών και Διανοουμένων για την προαγωγή της Φιλοσοφίας στην Εκπαίδευση (Ε.Κ.Δ.Ε.Φ.) και πολλών συλλόγων.
Έχει εκδώσει 16 βιβλία (ιστορία, πεζογραφία, ποίηση, σχολικό θέατρο, λαογραφία, μελέτη) και έχει βραβευθεί οχτώ φορές (βραβεία - έπαινοι).

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-460-778-2
Book pages: 
172
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο