Product

Γένεση

Product

Γένεση και εξέλιξη των οικονομικών θεωριών του Κ. Μαρξ 1843-1863

Γένεση και διαδρομή

Κωδικός:
121865
Description: 

«(...) Η παρούσα έκδοση, εκτός από την αδρή περιγραφή των μεγάλων ιστορικών γεγονότων και των κυριοτέρων σταθμών της Ουρολογίας σε παγκόσμια κλίμακα, εξιστορεί και συμπεριλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα προσωπικά βιώματα, εμπειρίες και μαρτυρίες γύρω από το γνωστικό της αντικείμενο στη νεότερη Ελλάδα. (...)

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

«(...) Η παρούσα έκδοση, εκτός από την αδρή περιγραφή των μεγάλων ιστορικών γεγονότων και των κυριοτέρων σταθμών της Ουρολογίας σε παγκόσμια κλίμακα, εξιστορεί και συμπεριλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερα προσωπικά βιώματα, εμπειρίες και μαρτυρίες γύρω από το γνωστικό της αντικείμενο στη νεότερη Ελλάδα. (...) »Οι πυκνές αναφορές και τα σχόλια στα γεγονότα που σημάδεψαν τη νεοελληνική ιστορία της Ουρολογίας στηρίζονται στην έρευνα αρχείων, εντύπων και χειρογράφων, που συντελούν στην καλύτερη κατανόηση του ασφυκτικού κλίματος μέσα από το οποίο γεννήθηκε η Ουρολογία, και συνοδεύονται από ένα πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό. Θα μπορούσε, επομένως, να υποστηριχθεί πως η έκδοση αυτή αποτελεί μια πολυπρισματική ιστορική θεώρηση της Ουρολογίας στη χώρα μας, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την ξενάγηση του αναγνώστη στην ιστορία της νεοελληνικής Ουρολογίας, η οποία, δυστυχώς, μερικές φορές σκιάστηκε από αντιπαραθέσεις, αντιδικίες, παρεμβάσεις και συμβιβασμούς, που θα κριθούν με το πέρασμα του χρόνου από τους ιστορικούς του μέλλοντος...» (Aπό τον Πρόλογο του Σπύρου Γερ. Μαρκέτου, Ομότιμου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επίτιμου Προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Νεο-Ιπποκρατικής Ανθρωπιστικής Ιατρικής και του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω)
Subtitle: 
Ιστορική εξέλιξη της ελληνικής ουρολογίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-14-1538-6
Book pages: 
619
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Δαβίλλας γεννήθηκε το 1926 στο Κεφαλληνό Μεσσηνίας. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην ουρολογία και συμπλήρωσε τις γνώσεις του γύρω από την ειδικότητά του στο Ινστιτούτο Ουρολογίας του Λονδίνου και σε διάφορα επιστημονικά κέντρα του εξωτερικού. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1957, υφηγητής ουρολογίας το 1964, άμισθος επίκουρος καθηγητής το 1984 και άμισθος καθηγητής ουρολογίας το 1997.
Το χρονικό διάστημα 1960-1978 χρημάτισε διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής της Πολυκλινικής Αθηνών. Από το 1979 έως το 1992 διηύθυνε την Ουρολογική Κλινικού του Γενικού Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς. Μεταξύ 1973-1980 διετέλεσε σύμβουλος ουρολόγος των νοσοκομείων "Αλεξάνδρα" και "Ανδρέας Συγγρός". Διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας το έτος 1973. Από το 1992 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, στο Νοσοκομείο Υγεία, και από το 1993 είναι συντονιστής του ουρολογικού τομέα του νοσοκομείου.
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και έχει συγγράψει μόνος του και με συνεργάτες του πάνω από 500 εργασίες, που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα περιοδικά ή ανακοινώθηκαν σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες κ.α.

Subtitle: 
Ιστορική εξέλιξη της ελληνικής ουρολογίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-14-1538-6
Book pages: 
619
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο