Γεωργίου, Γιώργος Α.

Ο Γιώργος Γεωργίου γεννήθηκε στα Ψαχνά Ευβοίας το 1963. Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του ίδιου Πανεπιστημίου.
Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. ολοκλήρωσε τριετή κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στη Μεγάλη Βρετανία και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Οικονομικού Προγραμμα-τισμού του Strathclyde University.
Εργάστηκε ως Βοηθός Ερευνητή στο ΚΕΠΕ εκπονώντας μελέτη για τα αναπτυξιακά κίνητρα των επενδύσεων. Κατά τη διαπραγμάτευση του Α ΚΠΣ (1989-93) υπηρέτησε ως ασκούμενος στη Δ/νση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Προσελήφθη το 1995 στο Υπουργείο Οικονομικών σε θέση Ειδικού Επιστήμονα και υπηρέτησε σε Δ/νσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα ευρωπαϊκά δημοσιονομικά θέματα και τον προϋπολογισμό. Την ίδια περίοδο προήδρευσε στην πρώτη Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών για θέματα μετάβασης του δημοσιονομικού τομέα στο ευρώ.
Από το 1998 μέχρι σήμερα υπηρετεί ως Σύμβουλος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκπροσωπεί την χώρα μας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Δημοσίευσε άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και συμμετείχε με εισηγήσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υποκατηγορίες
Φίλτρο