Product

Γιάννης Κωνσταντινίδης (1903–1984)

Product

Γιάννης Μαγκανάρης

Γιάννης Λασηθιωτάκης

Κωδικός:
118948
Description: 

Η τέχνη του είναι μια περιπετειώδης διαδρομή συνεχούς εκφραστικής αναζήτησης. Από την αρχή της δημόσιας παρουσίας του στον εικαστικό χώρο επιδιώκει την οργάνωση μιας προσωπικής γλώσσας, συνδεδεμένης άρρηκτα με τη δική του πραγματικότητα και της δικές του αλήθειες.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η τέχνη του είναι μια περιπετειώδης διαδρομή συνεχούς εκφραστικής αναζήτησης. Από την αρχή της δημόσιας παρουσίας του στον εικαστικό χώρο επιδιώκει την οργάνωση μιας προσωπικής γλώσσας, συνδεδεμένης άρρηκτα με τη δική του πραγματικότητα και της δικές του αλήθειες. Ο Γιάννης Λασηθιωτάκης εμφανίστηκε στην εικαστική σκηνή τη δεκαετία του '80 και συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες που αντιμετωπίζουν τη ζωγραφική ως προσωπική έκφραση ζωής, σ' αυτούς που κτίζουν την εικόνα ξεκινώντας από τα χρώματα και τις φόρμες, σ' εκείνους που η τέχνη είναι η απαραίτητη καθημερινή αναγκαιότητα για να αισθάνονται ολοκληρωμένοι και δημιουργικοί. Εννοεί τη ζωγραφική μόνο ως έρευνα σε βάθος, ως μια αέναη αναζήτηση στοιχείων, πληροφοριών και συμβόλων από το χθες και το σήμερα, από τις αιώνιες πηγές που την τροφοδότησαν και την τροφοδοτούν ακόμη. Η ζωγραφική δεν είναι γι' αυτόν μια άσκηση τεχνικής. "Είναι ψυχή, έκφραση, ζωή, χωρίς αυτά δεν είναι τίποτα". Καθώς δεν είναι κοινωνικός, ούτε επικοινωνιακός, η εικόνα είναι αυτή που τον κινητοποιεί, του ανοίγει δρόμους για να επικοινωνήσει με τους άλλους. Είναι γι' αυτόν η χαρά της ζωής. Ο κόσμος γύρω του, γεμάτος εικόνες και ερεθίσματα, η σύγχρονη τεχνολογία και το Internet πλουτίζουν τις γνώσεις του, λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης, ερωτημάτων και φυσικά δημιουργίας. Γι' αυτό άλλωστε τηρουμένων πάντα των αναλογιών -συμφωνεί με τον Πικάσο, που έλεγε: "Δεν ψάχνω. βρίσκω". [...] Πέγκυ Κουνενάκη
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8380-96-0
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Πέγκυ Κουνενάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1950. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και την Αγγλία, όπου και παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και κριτικού λόγου. Στην Αθήνα εργάστηκε στην εφημερίδα "Αυγή" ως πολιτιστική συντάκτης και αργότερα ως υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος της "Κυριακάτικης Αυγής" (1976-1987). Εργάστηκε ως υπεύθυνη ύλης και πολιτιστικού στο περιοδικό "Ταχυδρόμος" (1980-1993). Στην εφημερίδα "Καθημερινή" συμμετείχε στο πολιτιστικό τμήμα του κυριακάτικου φύλλου και στο ένθετο περιοδικό της "Επταήμερο" (1994-2004). Επίσης, διατήρησε τη στήλη εικαστικής κριτικής για ένα και πλέον χρόνο στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Athens Voice" (2003-2004).
Τα τελευταία χρόνια έχει οργανώσει πολλές εικαστικές εκθέσεις και έχει γράψει βιβλία.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-8380-96-0
Book pages: 
144
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο