Product

Γιώργος Κοτζιούλας

Product

Γιώργος Κουμεντάκης, Amor Fati

Γιώργος Κούδας, της ζωής μου το παιχνίδι

Κωδικός:
101725
Manufacturer: 
Description: 

Ο "Μεγαλέξανδρος" του ελληνικού αθλητισμού θυμάται και αφηγείται στιγμές μιας μεγάλης πορείας στα γήπεδα και στον κόσμο. Ζωντανεύει ξανά της ζωής του το παιχνίδι μέσα σε ένα βιβλίο. Παίζει ξανά μπάλα! Με τον δικέφαλο στο στήθος, με το εθνόσημο, αλλά και με τις αναμνήσεις μας και με ό,τι αγαπήσαμε στο τερέν. Με απλότητα, αμεσότητα, ειλικρίνεια και χιούμορ, στοιχεία που πάντα τον διέκριναν, ο Γιώργος Κούδας συγκινεί και πάλι όλους όσοι έχασαν το γήπεδο και τη μαγεία του Κυριακάτικου ματς.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο "Μεγαλέξανδρος" του ελληνικού αθλητισμού θυμάται και αφηγείται στιγμές μιας μεγάλης πορείας στα γήπεδα και στον κόσμο. Ζωντανεύει ξανά της ζωής του το παιχνίδι μέσα σε ένα βιβλίο. Παίζει ξανά μπάλα! Με τον δικέφαλο στο στήθος, με το εθνόσημο, αλλά και με τις αναμνήσεις μας και με ό,τι αγαπήσαμε στο τερέν. Με απλότητα, αμεσότητα, ειλικρίνεια και χιούμορ, στοιχεία που πάντα τον διέκριναν, ο Γιώργος Κούδας συγκινεί και πάλι όλους όσοι έχασαν το γήπεδο και τη μαγεία του Κυριακάτικου ματς. Δίπλα στο λόγο του Κούδα θα βρείτε σπάνιο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό και άλλα ντοκουμέντα. Οι μεγάλοι άσοι του παρελθόντος, η πολιτική και κοινωνική ατμόσφαιρα της εποχής, τα πάρτι και οι χαρακτηριστικές φιγούρες της Θεσσαλονίκης, τα στέκια των φιλάθλων, η ποδοσφαιρική τοπιογραφία της πόλης, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής, το ΠΟΚ και τα ''κέντρα εξουσίας'' αναμετρώνται'' σ' αυτό το βιβλίο. Μέσα από πρωτότυπα κείμενα και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις, πρωταγωνιστές της εποχής του Κούδα ''συζητούν'', ''διαφωνούν'' και φωτίζουν άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου αυτού αθλητή. Γιώργος Παντελάκης, Γιάννης Διακογιάννης, Κούλης Αποστολίδης, Γιάννης Λογοθέτης, Αριστείδης Καμάρας, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Γιώργος Λιάνης, Μανώλης Μαυρομάτης, Κώστας Ζουράρις, Περικλής Σφυρίδης, Γιώργος Αναστασιάδης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Γιάννης Αντωνόπουλος, Γιώργος Λυσαρίδης, Σπύρος Βούγιας, Αγάπιος Σαχίνης, Στράτος Σιμιτζής, Μηνάς Βιντιάδης, Γιάννης Χατζηγώγας, Πάνος Θεοδωρίδης, Μάκης Βοϊτσίδης, Πλάτων Φορόπουλος, Άλκης Κακαλιάγκος και ο δημιουργός που έκανε τον Κούδα τραγούδι: ο Μανώλης Ρασούλης. Την στατιστική ανάλυση έκανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7827-35-Χ
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Νάουσα το 1957. Πτυχιούχος βιολογίας του ΑΠΘ. Σπούδασε επίσης οργάνωση και διοίκηση Μέσων Ενημέρωσης. Εργάστηκε επί πολλά χρόνια στις εφημερίδες "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", ενώ διετέλεσε διευθυντής του 102 FΜ της ΕΡΤ-3 (1994-96) και υποδιευθυντής του τμήματος Διεθνών Παραγωγών (1999-2001) της ΕΤ-3. Εργάστηκε επίσης στην ιδιωτική τηλεόραση και στον αθηναϊκό Τύπο, ενώ συνεργάστηκε με το ΒΒC και με ελληνικά και ξένα περιοδικά. Δημιουργός γνωστών εκπομπών στη δημόσια τηλεόραση ("Με Μια Τρίτη Ματιά" της ΕΤ-3, την οποία παρουσίαζε επί 12 χρόνια [1995-2006], "Εκ του Πλησίον", "Οι Παρέες της θεσσαλονίκης" κ.ά.). Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-θ. Βιβλία του: "Τιτανικός, ψίθυροι από το βυθό" (2012), "Λυπάμαι χάσατε!" (2010), "Ο Ψηλός: Η επίσημη αυτοβιογραφία του Αντώνη Αντωνιάδη", (Μοτίβο, 2007), "Γιώργος Κούδας: Της ζωής μου το παιχνίδι" (Ιανός, 2005), "Εισαγωγή στο Τηλεοπτικό Ρεπορτάζ" (Ιανός, 2002), "Διονύσης Σαββόπουλος: Υπόγεια Διαδρομή" (Ιανός, 1999).

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7827-35-Χ
Book pages: 
317
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο