Product

Γλώσσα και ιδεολογία στο νεοελληνικό διαφωτισμό

Product

Γλώσσα και λογοτεχνία στην εκπαίδευση

Γλώσσα και κοινωνία

Κωδικός:
63455
Manufacturer: 
Description: 

Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει και αναλύει βασικές έννοιες και θέματα που αφορούν τη μελέτη της γλώσσας ως κοινωνικού και πολιτισμικού φαινομένου, αξιοποιώντας τα πορίσματα της κοινωνιογλωσσολογίας. Είναι από τη φύση του εισαγωγικό και απευθύνεται τόσο σε φοιτητές/-τριες όσο και σε εκείνους/-ες που ασχολούνται με συναφή θέματα.

12,79 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει και αναλύει βασικές έννοιες και θέματα που αφορούν τη μελέτη της γλώσσας ως κοινωνικού και πολιτισμικού φαινομένου, αξιοποιώντας τα πορίσματα της κοινωνιογλωσσολογίας. Είναι από τη φύση του εισαγωγικό και απευθύνεται τόσο σε φοιτητές/-τριες όσο και σε εκείνους/-ες που ασχολούνται με συναφή θέματα. Η συγγραφέας υιοθετεί τη μακρο-κοινωνιογλωσσική προσέγγιση, η οποία ασχολείται με ζητήματα όπως η διατήρηση και η συρρίκνωση μειονοτικών γλωσσών, οι στάσεις απέναντι στη γλώσσα, η γλωσσική επιλογή και ο γλωσσικός προγραμματισμός, καθώς και η συμβολική αξία των γλωσσικών ποικιλιών για τους/τις ομιλητές/-τριές τους.
Subtitle: 
Βασικές έννοιες
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-375-296-7
Book pages: 
227
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Νέλλη Κωστούλα - Μακράκη έχει Phd από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης στη συγκριτική/διεθνή εκπαίδευση. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη διατήρηση μειονοτικών γλωσσών, τον εκπαιδευτικό γλωσσικό προγραμματισμό, την εκπαιδευτική έρευνα, την ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και την εκπαίδευση στην παγκόσμια κοινωνία. Έχει συμμετάσχει σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα. Έχει διδάξει στο Τμήμα Φιλσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και σήμερα (2001-2002) διδάσκει σε πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Subtitle: 
Βασικές έννοιες
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-375-296-7
Book pages: 
227
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο