Γρηγοριάδης, Βασίλης Χ.

Ο Βασίλης Γρηγοριόδης γεννήθηκε στον Καταχά Πιερίας το 1933. Το 1958 πήρε το πτυχίο Κτηνιατρικής. Στο διάστημα της υπηρεσίας του στο Δημόσιο, εξέδωσε με πρωτοβουλία του και προσωπική του φροντίδα βιβλίο για τις ανάγκες των καταναλωτών, με τον τίτλο "Τρόφιμα και καταναλωτής", το οποίο βραβεύτηκε από το Υπουργείο Γεωργίας και άλλους κοινωνικούς φορείς. Αποχώρησε από την ενεργό υπηρεσία το 1989. Ως ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων του Αγίου Όρους, ανέλαβε την έκδοση του δημοσιογραφικού του οργάνου, "Ο Αθωνίτης", με αρθρογραφία του ιδίου, λογοτεχνικά του κείμενα, ποιήματα και άλλα. Παράλληλα εξέδωσε και εξακολουθεί να εκδίδει την εφημερίδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, με τον τίτλο "Αριστοτέλης", της οποίας έχει την αποκλειστική σχεδόν φροντίδα σύνταξης και αρθρογραφίας.
Πραγματοποίησε διαλέξεις κοινωνικού και επιστημονικού περιεχομένου. Δημοσίευσε ποιήματα του και περιλήφθηκε σε ποιητική ανθολογία της 'Ενωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος της οποίας αποτελεί τακτικό μέλος. Επίσης, στην "Ανθολογία διηγήματος" του ιδίου σωματείου περιλήφθηκαν διηγήματα του.
Του απονεμήθηκε το Α΄ βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης, από την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης.
Έχει εκδόσει την ποιητική συλλογή "Λιχνίσματα" (2002), την αληθινή ιστορία "Ροδούλα, ένα κορίτσι στον Εμφύλιο" (Γκοβόστη, 2006), το μυθιστόρημα "Το χάρτινο φόρεμα" (Διόπτρα, 2009), "Το πιερικό χωριό Καταχάς και η ιστορία του" (2011), "Με ζώα και... ανθρώπους", (Ινφογνώμων, 2016).
Από την Ένωση Συγγραφέων Λογοτεχνών Ευρώπης του απονέμεται Α΄ βραβείο ποίησης. Σε πανελλήνιο επίσης διαγωνισμό βραβεύεται για το ποίημά του "Στη σιωπή των Δελφών"(2013).

Υποκατηγορίες
Φίλτρο