Product

Γυναίκα στις δύο και μισή

Product

Γυναίκα της σκιάς

Γυναίκα στο χρώμα του τανγκό

Κωδικός:
79821
Description: 

Η Μιρέιγ δεν μοιάζει με τα άλλα κορίτσια της Μαντάμ. Δεν φτιασιδώνεται, δεν φυλακίζει το κορμί της σε κορσέ. Περιμένει τους πελάτες γερμένη νωχελικά στον καναπέ, με τη διάφανη καμιζόλα και τα κατακόκκινα μαλλιά, ακτινοβολώντας ολόκληρη, χωρίς καμιά προσπάθεια.
Έτσι την αντικρίζει για πρώτη φορά ο «μεσιέ Ανρί», όπως τον φωνάζουν τα κορίτσια, διάσημος ζωγράφος κι από τους καλύτερους πελάτες του σπιτιού: ο Τουλούζ Λοτρέκ.

11,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Μιρέιγ δεν μοιάζει με τα άλλα κορίτσια της Μαντάμ. Δεν φτιασιδώνεται, δεν φυλακίζει το κορμί της σε κορσέ. Περιμένει τους πελάτες γερμένη νωχελικά στον καναπέ, με τη διάφανη καμιζόλα και τα κατακόκκινα μαλλιά, ακτινοβολώντας ολόκληρη, χωρίς καμιά προσπάθεια. Έτσι την αντικρίζει για πρώτη φορά ο «μεσιέ Ανρί», όπως τον φωνάζουν τα κορίτσια, διάσημος ζωγράφος κι από τους καλύτερους πελάτες του σπιτιού: ο Τουλούζ Λοτρέκ. Μαγεμένος από τη Μιρέιγ, αυτή τη γιορτή της σάρκας, τη μόνη πόρνη που χαίρεται τους άντρες, πληρώνει αδρά για να την έχει ολοδική του. Την κάνει ερωμένη και μοντέλο του. Ώσπου ένας παλικαράς από την Αργεντινή την ξελογιάζει και την παίρνει μαζί του στο Μπουένος Άιρες... Εκεί η Μιρέιγ ανακαλύπτει το τανγκό, την παθιασμένη παντομίμα των εραστών. Γίνεται περιζήτητη χορεύτρια, που για χάρη της οι άντρες φτάνουν μέχρι το φόνο. Και στην αγκαλιά της μαθαίνει τα μυστικά του έρωτα ένας νεαρός άντρας, που για τη φωνή του θα μιλάει σε λίγο ολόκληρος ο κόσμος: ο Κάρλος Γαρδέλ... Η Alicia Dujovne Ortriz, συγγραφέας μιας διεθνώς γνωστής βιογραφίας της Εβίτας Περόν, ακολουθεί την πορεία της μοιραίας ηρωίδας της ανάμεσα στην ιστορία και το μύθο, από τα παρισινά καμπαρέ ως τους θρύλους του Ρίο ντε λα Πλάτα, σ' ένα βιβλίο ακραίο, συναρπαστικό και γεμάτο φλόγα -σαν αργεντίνικο τανγκό...
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-620-461-8
Book pages: 
283
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αλίσια Ντουχόβνε Ορτίς γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες και από το 1978 ζει στη Γαλλία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, όπως οι La Nacion και La Opinion της Αργεντινής και η γαλλική Le Monde, ενώ υπήρξε για ένα διάστημα σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Gallimard. Έχει δημοσιεύσει ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και βιογραφίες, μεταξύ των οποίων μία για τον Μαραντόνα (Maradona soy yo) και μια για την Εβίτα Περόν (Eva Peron. La biografia), που γνώρισε μεγάλη επιτυχία διεθνώς. Το 1986 της χορηγήθηκε η εξαιρετικού κύρους υποτροφία του John Simon Guggenheim Memorial Foundation.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-620-461-8
Book pages: 
283
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο