Product

Γυναίκες σε κόκκινο φόντο

Product

Γυναίκες σε τοπίο με ποτάμι

Γυναίκες σε λήθαργο

Κωδικός:
72953
Description: 

Τρεις γυναίκες, τρεις ιστορίες. Κοινός παρονομαστής ο ύπνος, που "πηγαινοέρχεται σαν την παλίρροια", άλλοτε λυτρωτικός και άλλοτε εκδικητικός. Ο έρωτας και ο θάνατος, η παραίτηση και η ελπίδα, η δύναμη της μνήμης και η δύναμη της φαντασίας είναι τα θέματα που εναλλάσσονται στα τρία αυτά αφηγήματα που θα μπορούσαν να αποτελούν μία μόνο ενιαία ιστορία.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τρεις γυναίκες, τρεις ιστορίες. Κοινός παρονομαστής ο ύπνος, που "πηγαινοέρχεται σαν την παλίρροια", άλλοτε λυτρωτικός και άλλοτε εκδικητικός. Ο έρωτας και ο θάνατος, η παραίτηση και η ελπίδα, η δύναμη της μνήμης και η δύναμη της φαντασίας είναι τα θέματα που εναλλάσσονται στα τρία αυτά αφηγήματα που θα μπορούσαν να αποτελούν μία μόνο ενιαία ιστορία. Ο αναγνώστης αισθάνεται να παρασύρεται σ' έναν ονειρικό κόσμο και να ακροβατεί συνεχώς ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, σ' εκείνον τον περίεργο κόσμο που στήνει γι' αυτόν η διάσημη σε όλο τον κόσμο Γιαπωνέζα συγγραφέας.
Subtitle: 
Νουβέλες
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-03-3358-0
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μπανάνα Γιοσιμότο, η γνωστότερη σύγχρονη συγγραφέας της Ιαπωνίας, γεννήθηκε στο Τόκιο το 1964. Κόρη ενός περίφημου στην πατρίδα της δοκιμιογράφου και κριτικού λογοτεχνίας, η Γιοσιμότο, ήδη με το πρώτο της βιβλίο "Kitchen" (μτφρ. Άμπυ Ράικου, Εκδ. Καστανιώτη 1993), έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σ' ένα νεανικό αναγνωστικό κοινό σ' όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της "Ν. Ρ" (μτφρ. Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, Εκδ. Καστανιώτη 1995), "Αμρίτα" (μτφρ. Άγγελος Παναγιώτου, Εκδ. Καστανιώτη 1998), η συλλογή διηγημάτων "Σαύρα" (μτφρ. Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, Εκδ. Καστανιώτη 1996) και οι νουβέλες "Γυναίκες σε λήθαργο" (μτφρ. Ιλάειρα Διονυσοπούλου, Εκδ. Καστανιώτη 2002). Έχει κερδίσει πολλά βραβεία στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό και τα βιβλία της βρίσκονται μόνιμα στις λίστες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Subtitle: 
Νουβέλες
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-03-3358-0
Book pages: 
159
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο