Product

Γυναίκες σε τοπίο με ποτάμι

Product

Γυναίκες σε υαλοπωλείο

Γυναίκες σε υαλοπωλείο

Κωδικός:
75549
Description: 

Η Εύα, μια σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα και ανύπαντρη μητέρα, για λόγους υγείας πηγαίνει συχνά με τρένο στο Λονδίνο για ιατρικό έλεγχο. Την τελευταία φορά, στο σιδηροδρομικό σταθμό ένας ηλικιωμένος κύριος της κινεί με τη συμπεριφορά του την περιέργεια να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

9,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η Εύα, μια σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα και ανύπαντρη μητέρα, για λόγους υγείας πηγαίνει συχνά με τρένο στο Λονδίνο για ιατρικό έλεγχο. Την τελευταία φορά, στο σιδηροδρομικό σταθμό ένας ηλικιωμένος κύριος της κινεί με τη συμπεριφορά του την περιέργεια να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα. Αυτό γίνεται αφορμή να ταξιδέψει νοερά στο παρελθόν, να βουλιάξει στο σωρό των αναμνήσεων, να δει τη ζωή της να ξετυλίγεται σαν σε κινηματογραφική ταινία όπου αναβιώνουν οι ήρωες που έπαιξαν σημαντικό ή και ασήμαντο ρόλο στα δρώμενα της κάθε μέρας και ανέτρεψαν τα σχέδια και τις προοπτικές ενός ευτυχισμένου ζευγαριού: Είναι ο Άλκης, ο άντρας της ζωής της, ο μεγάλος έρωτας που τον λάτρεψε και την απάτησε. Είναι ο Άλεξ, ένας αμφιλεγόμενος τύπος που παρουσιάστηκε ως ο από μηχανής θεός στην πιο κρίσιμη ώρα της ζωής της κι έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Είναι η Μαργαρίτα που μπήκε στη ζωή του "μοντέρνου" ζευγαριού κι έφερε τα πάνω κάτω, αλλά και η Χαρά, μια νέα γυναίκα, αντιφατική, που παίζει τους άντρες σαν τα ζάρια. Κατά διαβολεμένη σύμπτωση τα κύρια πρόσωπα της ιστορίας συναντιούνται σ' αυτό το μοιραίο ταξίδι, ξαναζούν συνειδησιακά στο μυθιστορηματικό χρόνο και χώρο τον αποθησαυρισμένο μέσα τους κόσμο, αιωρούνται μέσα σ' ένα νεφέλωμα αβεβαιότητας και αμφιβολίας και χωρίζουν κρατώντας ο καθένας στις αποσκευές του το μεράδι της τύψης ή της αμοιβής, ανάλογα με τις πράξεις του.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-535-268-0
Book pages: 
267
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Τσικριτέα - Χωρεάνθη γεννήθηκε στην Aγία Bαρβάρα Tριχωνίδας, του νομού Aιτωλοακαρνανίας. Tελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας και το Γυμνάσιο Θηλέων Aγρινίου. Σπούδασε Παιδαγωγικά στη P. Π. Aκαδημία Πειραιώς, μετεκπαιδεύτηκε δε στο Παιδαγωγικό Iνστιτούτο και στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. Παράλληλα με τη δημοσιοϋπαλληλική της ιδιότητα, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και με τα γράμματα γενικότερα: ποίηση, πεζογραφία, δοκίμιο, θέατρο, κριτική μελέτη, μετάφραση. Iδιαίτερο μέλημά της υπήρξε η σπουδή της Γλώσσας μας. Kείμενά της έχουν δημοσιευτεί και δημοσιεύονται στα εγκυρότερα παιδαγωγικά και λογοτεχνικά περιοδικά της Aθήνας και των επαρχιών (Διαβάζω, Eυθύνη, Tομές, Tραμ, Γραφή, Eλίτροχος, Oδός Πανός, Nέα Eστία, Έρευνα, Περίπλους, Σχολείο και Zωή, το Σχολείο και το Σπίτι, Σύγχρονη Eκπαίδευση, Eπιθεώρηση Παιδικής Λογοτεχνίας κ.ά.) όπως και σε εφημερίδες (Pιζοσπάστης, Πρώτη, Kαθημερινή, Έθνος, Nέα εποχή Aγρινίου, Λήμνος, Nέα Λήμνος, Φωνή Aιγίου, Xιακός Λαός, Aιτωλική, Eλεύθερος Aγρινίου, Mεσολογγίτικα Xρονικά κ.ά.). Eπίσης στα περιοδικά για παιδιά: Pόδι και Συνεργασία. Tου τελευταίου είναι τακτική συνεργάτης. Kείμενα της, ποιητικά και πεζά, έχουν συμπεριληφθεί στα βιβλία του Δημοτικού "H Γλώσσα μου". Eίναι τακτικό μέλος της E.E.Λ. Eίναι τακτικό μέλος του Kύκλου του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου, μετέσχε στην επιτροπή κρίσεως για την εισδοχή νέων μελών στην Eταιρία Eλλήνων Λογοτεχνών και από το 1994 είναι μέλος της επιτροπής του Yπουργείου Πολιτισμού για τη βράβευση έργων για παιδιά (Παιδικό Bιβλίο). Έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο Mάρκου Aυγέρη από την E.E.Λ. για το ιστορικό μυθιστόρημά της "Mεσολόγγι, η Πολιτεία του Nερού" και η Ελληνική Εταιρεία Χριστιανικών Γραμμάτων της απένειμε το βραβείο πεζογραφίας 2000 για το κοινωνικό μυθιστόρημά της με τίτλο: "Η σκοτεινή αποθήκη". Aπό την Ένωση Aιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών τής απενεμήθη τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στα Γράμματα και από το σύλλογο "Tο Λυκοχώρι" για τον ίδιο λόγο.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-535-268-0
Book pages: 
267
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο