Product

Δαρβίνος

Product

Δαρβίνος: Η προέλευση των ειδών

Δαρβίνος

Κωδικός:
124017
Αuthor: 
Description: 

Η κληρονομιά που μας έχει αφήσει για πάντα ο Κάρολος Δαρβίνος είναι οι ευρείες και αφαιρετικές θεωρίες του για την εξέλιξη και τη φυσική επιλογή, τις οποίες υπέβαλε σε έλεγχο στα γραπτά του χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο πλήθος στοιχείων από τη φυσική ιστορία. Ο Mark Ridley χρησιμοποιεί τη μέθοδο των ερωταποκρίσεων για να μας δείξει πόσο προσεκτικά λειτουργούσε ο Δαρβίνος όταν ασχολούνταν με κάποιο πρόβλημα, και πώς μπορούμε να κατανοήσουμε τα επιχειρήματά του προσπαθώντας αρχικά να ανακαλύψουμε τα πιθανά ερωτήματα που έθετε ο Δαρβίνος στον εαυτό του.

9,63 €

Availability: 
Out of stock

Η κληρονομιά που μας έχει αφήσει για πάντα ο Κάρολος Δαρβίνος είναι οι ευρείες και αφαιρετικές θεωρίες του για την εξέλιξη και τη φυσική επιλογή, τις οποίες υπέβαλε σε έλεγχο στα γραπτά του χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο πλήθος στοιχείων από τη φυσική ιστορία. Ο Mark Ridley χρησιμοποιεί τη μέθοδο των ερωταποκρίσεων για να μας δείξει πόσο προσεκτικά λειτουργούσε ο Δαρβίνος όταν ασχολούνταν με κάποιο πρόβλημα, και πώς μπορούμε να κατανοήσουμε τα επιχειρήματά του προσπαθώντας αρχικά να ανακαλύψουμε τα πιθανά ερωτήματα που έθετε ο Δαρβίνος στον εαυτό του. Ο Mark Ridley επικεντρώνεται σε αποσπάσματα από τα δύο σημαντικότερα βιβλία του Δαρβίνου, την "Καταγωγή των ειδών", και την "Καταγωγή του ανθρώπου". Δίνει στοιχεία επίσης και για κάποια λιγότερο γνωστά έργα του Δαρβίνου, στα οποία καταπιάνεται με θέματα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, όπως η εξημέρωση των ζώων, οι γεωσκώληκες και η ανθρώπινη φύση.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-16-2614-Χ
Book pages: 
163
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Mark Ridley εργάζεται στο τμήμα Ζωολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ενώ έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Emory, Atlanta και Cambridge. Ανάμεσα στα βιβλία του συμπεριλαμβάνονται το κλασικό εγχειρίδιο "Evolution", καθώς και τα "Mendel's Demon: Gene Justice and the Complexity of Life" και "Oxford Surveys in Evolutionary Biology" (σε συνεργασία με το Richard Dawkins).

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-16-2614-Χ
Book pages: 
163
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο