Product

Δημιουργικότητα και καινοτομία στο σχολείο και την κοινωνία

Product

Δημιουργικότητα στη ζωή και στην τέχνη

Δημιουργικότητα και σχολικές επιδόσεις μαθητών γυμνασίου

Κωδικός:
70661
Description: 

Η εργασία αποτελείται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το εμπειρικό. Στο πρώτο μέρος επιχειρείται η οριοθέτηση του θέματος και με αναφορά στη σύγχρονη έρευνα και στις διάφορες θεωρίες της δημιουργικότητας συζητείται ο καθορισμός των κριτηρίων της δημιουργικής ιδέας, η οποία ύστερα από μια δημιουργική διαδικασία μέσα σε μια δημιουργική ατμόσφαιρα οδηγεί το δημιουργικό άτομο στην παραγωγή ενός δημιουργικού προϊόντος.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η εργασία αποτελείται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το εμπειρικό. Στο πρώτο μέρος επιχειρείται η οριοθέτηση του θέματος και με αναφορά στη σύγχρονη έρευνα και στις διάφορες θεωρίες της δημιουργικότητας συζητείται ο καθορισμός των κριτηρίων της δημιουργικής ιδέας, η οποία ύστερα από μια δημιουργική διαδικασία μέσα σε μια δημιουργική ατμόσφαιρα οδηγεί το δημιουργικό άτομο στην παραγωγή ενός δημιουργικού προϊόντος. Εξετάζονται επίσης θέματα ανάπτυξης της δημιουργικότητας και παρουσιάζεται με βάση τα διεθνή ερευνητικά δεδομένα το πρόβλημα της σχέσης της δημιουργικότητας με τη νοημοσύνη και τις σχολικές επιδόσεις. Στο εμπειρικό μέρος, ύστερα από μια διαγραμματική αναφορά σε συναφείς έρευνες, διερευνάται η βασική υπόθεση της εργασίας, σύμφωνα με την οποία οι δημιουργικές επιδόσεις των μαθητών σχετίζονται με τις γενικές σχολικές επιδόσεις και με τις επιδόσεις τους σε επιμέρους μαθήματα αλλά και με διάφορες άλλες μεταβλητές, όπως η γεωγραφική περιοχή και ο τύπος του σχολείου, το φύλο των μαθητών και οι πρακτικές της οικογενειακής κοινωνικοποίησης.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-343-643-7
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ελένη Νημά γεννήθηκε το 1952 στον Πλάτανο Τρικάλων. Ύστερα από τις εγκύκλιες σπουδές στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού της και στο Γυμνάσιο Θηλέων Τρικάλων, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. (κατεύθυνση Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής). Υπηρέτησε ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της και πήρε το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών Ψυχολογίας και το διδακτορικό δίπλωμα Παιδαγωγικής. Από το έτος 2000 είναι καθηγήτρια της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις της επικεντρώνονται στην οικογενειακή κοινωνικοποίηση, στις σχέσεις γονέων και παιδιών, στο ψυχολογικό κλίμα στην οικογένεια και στο σχολείο και στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια της δημιουργικότητας.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-343-643-7
Book pages: 
318
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο