Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73051 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Δημοκρατία, ένα άγνωστο πολίτευμα

Δημοκρατία, ένα άγνωστο πολίτευμα

Κωδικός: 141563

Συγγραφέας: Κόντος, Αλέξανδρος
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
ISBN: 960-02-2284-3
Έτος Έκδοσης: 2009
Κωδικός προϊόντος: 141563

Λιανική τιμή:12.78EUR

τιμή bibliopolio.gr 11.50EUR

Έκπτωση: 1.28EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Ο πολιτισμός είναι έργο του ανθρώπου, του ανθρώπινου εγκεφάλου. Όσο περισσότεροι άνθρωποι, ανθρώπινοι εγκέφαλοι, συμμετέχουν στο έργο αυτό, τόσο ο πολιτισμός ανθεί περισσότερο. Για να γίνει όμως το συμμετοχικό πλήθος των ανθρώπινων εγκεφάλων μεγάλο, χρειάζεται κάποιο πολίτευμα που να δημιουργεί πολίτες. Δεν είναι τυχαίο που η λέξη πολιτισμός προϋποθέτει τη λέξη πολίτης. Ο πολίτης όμως δεν είναι δημιούργημα παρά ενός και μόνου πολιτεύματος: της Δημοκρατίας.

Η Δημοκρατία στάθηκε το κύριο στοιχείο, η ειδοποιά διαφορά, που έκανε τον Ελληνικό Πολιτισμό μοναδικό. Η Δημοκρατία, αυτή μόνη, διαφοροποίησε τον Ελληνικό Πολιτισμό από όλους τους άλλους. Και ίσως μόνο το Ελληνικό Επίτευγμα μπορεί να χαρακτηρισθεί πολιτισμός. Και η Δημοκρατία είναι η συνισταμένη τριών συνιστωσών: α) της έλλειψης ιερού βιβλίου, β) της έλλειψης αρχηγών και γ) της έλλειψης απαγορεύσεων (ταμπού). Τις συνιστώσες αυτές τις υλοποιούσαν 1) η ανάδειξη των αρχόντων τόσο στην Εκτελεστική όσο και στη Δικανική λειτουργία της εξουσίας με κλήρωση, 2) η ενιαύσια και μη επαναλήψιμη θητεία των αρχόντων, 3) η λογοδοσία των αξιωματούχων στο τέλος της θητείας τους και 4) ο οστρακισμός. Η εκλογή είναι για τους Αρχαίους Έλληνες ολιγαρχικός τρόπος ανάδειξης των αρχόντων και συνδέεται άρρηκτα με την Ολιγαρχία. Η Σπάρτη, αν και είχε πολλά άλλα δευτερεύοντα δημοκρατικά χαρακτηριστικά -κοινά άλλωστε σ όλες τις Ελληνικές Πόλεις που μετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες-θεωρείται από τον Αριστοτέλη Ολιγαρχία, ακριβώς επειδή χρησιμοποιούσε την εκλογή κι όχι την κλήρωση για την ανάδειξη των αρχόντων της.

Αυτές οι αλήθειες έχουν αγνοηθεί μέχρι σήμερα τόσο από τους επίδοξους αρχηγούς, που διακατέχονται από το σύνδρομο του Μεγαλέξανδρου, δηλαδή του σωτηρισμού, όσο και από τους ελληνιστές και αρχαιογνώστες, που σαν καλοί διανοούμενοι θα αρνούνταν να μπει το όνομά τους στην ίδια κληρωτίδα με το όνομα της τελευταίας καθαρίστριας και να έχουν της ίδιες πιθανότητες για ανάδειξη σε κάποιο αρχοντιλίκι.

Κι ας επισημανθεί από τώρα πως στην Αθήνα τα 99,87 % των αρχόντων ήταν κληρωτοί και μόνο 0,13% αιρετοί. Κι ακόμα. Όλοι οι σπουδαίοι Αθηναίοι αρχηγοί -με μοναδική εξαίρεση τον Περικλή, που απλώς τιμωρήθηκε με πρόστιμο- οστρακίστηκαν.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Κωδικός προϊόντος: 141563
ISBN: 960-02-2284-3
Γλώσσα: Ελληνικά
Μήνας Έκδοσης: Απριλίος
Έτος Έκδοσης: 2009
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 239
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 21χ14Κόντος, Αλέξανδρος

Ο Αλέξανδρος Κόντος γεννήθηκε μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας στο Φιλολογικό Τμήμα και στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών και πήρε τα αντίστοιχα πτυχία Έκανε μεταπτυχιακές γλωσσολογικές σπουδές και πήρε τα αντίστοιχα πτυχία στο τμήμα για ΕPRASS [Εμβαθυσμένες Μελέτες στις Κοινωνικές Επιστήμες] της ΕΡΗΕ [Σχολή Πρακτική των Υψηλών Μελετών] καθώς και σπουδές στη Μαθηματική Λογική και Πληροφορική στη Faculte des Sciences [Σχολή ΦυσικοΜαθηματικών Επιστημών] στο Παρίσι Εκπόνησε και υποστήριξε επιτυχώς στο Πανεπιστήμιο 8 του Παρισιού στο τμήμα της Κοινωνικής Ιστορίας διδακτορική διατριβή με θέμα: "Βάσεις της δημοκρατίας: κοινωνίες αρχαίες και σύγχρονα προβλήματα" και τιμήθηκε με τον τίτλο του διδάκτορα της Κοινωνικής Ιστορίας Δίδαξε Γενική Γλωσσολογία Σημασιολογία και Μαθηματική Λογική καθώς και τη Νέα Ελληνική πειραματικά στη Faculte des Lettres [Φιλοσοφική Σχολή] του Οράν Αλγερία Μετεκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΣΕΛΜΕ Χρημάτισε ενεργό συνδικαλιστικό μέλος και συχνά μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΑθήναςΠειραιά ΣΙΕΛ και του Δ Σ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ΟΙΕΛΕ και υπεύθυνος της εφημερίδας της ομοσπονδίας "Ο Ιδιωτικός Εκπαιδευτικός" Του αναγνωρίστηκε η ιδιότητα του αγωνιστή κατά του δικτατορικού καθεστώτος 19671974 Στην Ελλάδα δίδαξε σαν επιμορφωτής των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης στα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα Π Ε Κ Ανατ Δυτ Αττικής Πειραιά Μυτιλήνης και Τρίπολης καθώς και στη Μέση Εκπαίδευση στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και σε Φροντιστήρια για εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Είναι πατέρας πέντε 5 παιδιών: της Αθηνάς του Άγη της Ναυσικάς του Φοίβου και της Μυρτώς

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Δημοκρατία, ένα άγνωστο πολίτευμα  Δημοκρατία, ένα άγνωστο πολίτευμα  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Δημοκρατία Δημοκρατία - Ελλάς Δημοκρατία - Ιστορία
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Εκδόσεις Παπαζήση
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 

Ο μυστικός κώδικας του Πυθαγόρα και η αποκρυπτογράφησι της διδασκαλίας του
15.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Δημοκρατία, ένα άγνωστο πολίτευμα
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2019 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.