Product

Δημόσιες σχέσεις στην κοινωνία της πληροφορίας

Product

Δημόσιες σχέσεις στον τουρισμό και τη φιλοξενία

Δημόσιες σχέσεις στο επιβατηγό πλοίο

Κωδικός:
85760
Manufacturer: 
Description: 

Η επιτυχής Οργάνωση και Διοίκηση ενός Επιβατηγού πλοίου εξαρτάται από ένα καλό Hotel Manager - Προϊστάμενο Οικονομικό Αξιωματικό, ο οποίος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των λειτουργιών των διαφόρων τμημάτων του Ξενοδοχείου του πλοίου.
Είναι εκείνος που παροτρύνει, τους επικεφαλής και το προσωπικό, να αποδώσουν τα μέγιστα, εφαρμόζοντας κανόνες ποιοτικού ελέγχου, αναπτύσσοντας υψηλό επαγγελματισμό και ακολουθώντας όλα εκείνα τα standards, που αποτελούν τις βασικές προδιαγραφές, για παροχή υψηλών υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους Επιβάτες.

11,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η επιτυχής Οργάνωση και Διοίκηση ενός Επιβατηγού πλοίου εξαρτάται από ένα καλό Hotel Manager - Προϊστάμενο Οικονομικό Αξιωματικό, ο οποίος αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των λειτουργιών των διαφόρων τμημάτων του Ξενοδοχείου του πλοίου. Είναι εκείνος που παροτρύνει, τους επικεφαλής και το προσωπικό, να αποδώσουν τα μέγιστα, εφαρμόζοντας κανόνες ποιοτικού ελέγχου, αναπτύσσοντας υψηλό επαγγελματισμό και ακολουθώντας όλα εκείνα τα standards, που αποτελούν τις βασικές προδιαγραφές, για παροχή υψηλών υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους Επιβάτες. Τα θετικά αποτελέσματα της ορθής και άρτιας επικοινωνίας μεταξύ του Hotel Manager - Προϊστάμενου Οικονομικού Αξιωματικού και των Προϊσταμένων των τμημάτων προσωπικού έχουν ως τελικό αποδέκτη τον Επιβάτη. (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-286-768-Χ
Book pages: 
95
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-286-768-Χ
Book pages: 
95
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο