Product

Διαστημόπλοιο Γη

Product

Διαστολή και συστολή των σωμάτων

Διάστικτο γαλανό διάστημα

Κωδικός:
115424
Manufacturer: 
Description: 

Το "Διάστικτο γαλανό διάστημα" ανταποκρίνεται στην φωτογραφική εντύπωση που αποκτά κάποιος όταν φωτογραφίζει τα ελληνικά θαλασσινά τοπία πολλές φορές. Στον γαλάζιο ορίζοντα έρχεται αντιστικτικά ο σκούρος κάμπος των κυμάτων, στεφανωμένος με λευκούς αφρούς σαν τ' άσπρα εκκλησάκια στις κορφές των νησιών. Άσπρο-μαύρο-γαλανό διάστημα πάλλεται γύρω μας τρομερό, ασταμάτητο.

9,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το "Διάστικτο γαλανό διάστημα" ανταποκρίνεται στην φωτογραφική εντύπωση που αποκτά κάποιος όταν φωτογραφίζει τα ελληνικά θαλασσινά τοπία πολλές φορές. Στον γαλάζιο ορίζοντα έρχεται αντιστικτικά ο σκούρος κάμπος των κυμάτων, στεφανωμένος με λευκούς αφρούς σαν τ' άσπρα εκκλησάκια στις κορφές των νησιών. Άσπρο-μαύρο-γαλανό διάστημα πάλλεται γύρω μας τρομερό, ασταμάτητο. Ιδίως αν θέλησεις να αποδώσεις την εικόνα με κάποιο κόκκο, τότε αποκτά μια βαρύτητα, μία μνημειακότητα αυτό το μπλε που πλαισιώνει τα πάντα στην Ελλάδα, που αν δεν είναι θάλασσα θα είναι ουρανός, θα είναι το αισιόδοξο πνεύμα του λαού που κυβερνιέται από τον ήλιο και το γαλανόχρυσο φως του ουρανού όλο τον χρόνο. Η ποίηση που περιλαμβάνεται εδώ είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της γραμμένη με το νου στην Ελλάδα - ακόμη και όταν γράφω σε ξένη γλώσσα η σκέψη μου είναι για την Ελλάδα. [...] (απόσπασμα από ημερολόγιο)
Subtitle: 
[Sky Blue Wild]
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-402-290-3
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Κάτια Γρηγορίου - Θεοχαράκη (1960-2009) σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις γυναικείες σπουδές. Το 2007 κυκλοφόρησε η ποιητική της συλλογή "Διάστικτο γαλάζιο" και το 2010 -μετά θάνατον- η συλλογή δοκιμίων της "Το μυστικό όνομα της ποίησης", και τα δύο από τις εκδόσεις Τυπωθήτω. Ποιήματα και δοκίμιά της δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά "(δε)κατα" και "Poetix".

Subtitle: 
[Sky Blue Wild]
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-402-290-3
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο