Βιβλίο: Διαδρομές στους γλωσσικούς ρυθμούς απο: Ατραπός - bibliopolio.gr - Παλαιοβιβλιοπωλειο
   Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
Ένα πεινασμένο στόμα
Ένα πεινασμένο στόμα

15.00EUR Μη διαθέσιμη τιμή ...

Φανταστικοί θάνατοι
Φανταστικοί θάνατοι

18.00EUR Μη διαθέσιμη τιμή ...

Το ελάχιστον της ζωής του
Το ελάχιστον της ζωής του

18.00EUR Μη διαθέσιμη τιμή ...

Μαμάδες βορείων προαστίων
Μαμάδες βορείων προαστίων

Μη διαθέσιμη τιμή ... Μη διαθέσιμη τιμή ...

Οι καπετάνιοι της άμμου
Οι καπετάνιοι της άμμου

12.00EUR Μη διαθέσιμη τιμή ...

Ο ελληνικός τρόπος
Ο ελληνικός τρόπος

30.00EUR Μη διαθέσιμη τιμή ...

 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73104 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Διαδρομές στους γλωσσικούς ρυθμούς

Διαδρομές στους γλωσσικούς ρυθμούς

Κωδικός: 81698

Μελετήματα για την κινηματική γλώσσα και την εκπαίδευση των ανηκόων
Συγγραφέας: Παπασπύρου, Χρυσόστομος
Εκδότης: Ατραπός
ISBN: 960-8325-47-1
Έτος Έκδοσης: 2003
Κωδικός προϊόντος: 81698

Λιανική τιμή:22.43EUR

τιμή bibliopolio.gr 20.19EUR

Έκπτωση: 2.24EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού συναρμόζεται από τέσσερα αυτοτελή μέρη. Σο πρώτο μέρος, την εισαγωγή, αναπτύσσονται διεξοδικά μερικοί προβληματισμοί γύρω από την διεπιστημονική μελέτη της κινηματικής γλώσσας εν γένει, καθώς επίσης και ορισμένες κρίσιμες προσωπικές διαπιστώσεις από την συνεχή ενασχόληση του συγγραφέα στην εκπαίδευση των ανηκόων εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Στην εισαγωγή επιχειρείται επιπλέον με μία εκτενή ετυμολογική και σημασιολογική ανάλυση να τεκμηριωθεί η επιλογή τριών αποφασιστικών όρων: κινηματική γλώσσα, ανηκοΐα και ρυθμός. Αυτοί οι όροι προτείνονται ως δόκιμοι επιστημονικοί όροι και οπωσδήποτε καταλληλότεροι των όρων νοηματική γλώσσα, κωφότητα και δομή, αντίστοιχα, τους οποίους αντικαθιστούν σε όλα τα μελετήματα του βιβλίου αυτού.
Στο δεύτερο μέρος με τίτλο Κινηματική γλώσσα περιλαμβάνονται μελετήματα γύρω από την κινηματική γλώσσα ως αυτοτελές είδος εκδηλώσεως του ανθρωπίνου γλωσσικού φαινομένου. Αντίθετα από την συνήθη -περιοριστική πολλές φορές- πρακτική, σύμφωνα με την οποία η κινηματική γλώσσα εξετάζεται, μελετάται, ερευνάται και ερμηνεύεται επιστημονικά και σε άρρηκτη συνάφεια προς την κοινότητα ανηκόων, στα μελετήματα του δεύτερου μέρους του βιβλίου αυτού η κινηματική γλώσσα παρουσιάζεται πλήρως αποδεσμευμένη από το κοινωνικό της περικείμενο και εκλαμβάνει έναν χαρακτήρα αυστηρά θεωρητικού γλωσσολογικού αντικειμένου μελέτης.
Στο τρίτο μέρος με τίτλο Εκπαίδευση των ανηκόων περιλαμβάνονται μελετήματα γώρω από την εκπαίδευση των ανηκόων κυρίως μέσα από την προοπτική της φιλοσοφικής παιδαγωγικής. Η εκπαίδευση των ανηκόων ως ιδιαίτερο πεδίο εφαρμογής της παιδαγωγικής του ανθρώπου παρουσιάζεται όχι ως αυτοτελής ειδική αγωγή ανηκόων, αλλά ως σύγκλιση ψυχολογικών, ανθρωπολογικών και κοινωνιολογικών συμπερασμάτων και εφαρμογών που διηθούνται και μεταπλάθονται μέσα από την γλωσσολογική προοπτική της κινηματικής γλώσσας.
Στο τέταρτο μέρος με τίτλο Γνωσιολογική σύνθεση περιλαμβάνεται ένα μόνο μελέτημα, στο οποίο αναπτύσσεται μία αυτοσυνεπής νοησιοκρατική άποψη για την φύση και την εξέλιξη της γνώσεως σε όλες τις μέχρι σήμερα γνωστές της βαθμίδες. Κεντρικός άξονας στο επίπεδο της γνωσιακής αναπτύξεως του ανθρώπου είναι η γλώσσα, η οποία και διαφωτίζει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και όλες τις ανάλογες εκφάνσεις της γνώσεως στις εκάστοτε εξελικτικές της βαθμίδες. Τα επιμέρους συμπεράσματα, στα οποία οδηγούν οι θεωρητικοί συλλογισμοί στα μελετήματα του δευτέρου και του τρίτου μέρους του βιβλίου αυτού, αποκρυσταλλώνονται σε θεμελιώδη συστατικά στοιχεία της πραγματείας που αναπτύσσεται στο τέταρτο μέρος και αποσκοπεί στην παρουσίαση και κατανόηση της ενότητας των γλωσσικών μορφών στην φύση και στην διαχρονική της πορεία.


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Μελετήματα για την κινηματική γλώσσα και την εκπαίδευση των ανηκόων
Κωδικός προϊόντος: 81698
ISBN: 960-8325-47-1
Γλώσσα: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2003
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 396
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 24χ17Παπασπύρου, Χρυσόστομος

Ο Χρυσόστομος Παπασπύρου γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα Από το 1962 είναι ανήκοος Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 19771982 και στο Πολυτεχνείο ΕΤΗ Ζυρίχης 19821983 καθώς επίσης και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αμβούργου 19871990 όπου έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος φιλοσοφίας με βαθμό άριστα Είναι ο πρώτος ανήκοος γλωσσολόγος της Ευρώπης Από το 1984 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο και ΤΕΕ Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής ενώ είναι συγχρόνως και επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Κινηματικών Γλωσσών της Σχολής Γλωσσικών Επιστημών του πανεπιστημίου Αμβούργου στο οποίο διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής κατά το 2002 με πλήρη διδακτικά και ερευνητικά καθήκοντα Από το 1992 συνεργάζεται με τον Τομέα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Εκπαιδεύσεως Πανεπιστημίου Αθηνών
Γνωρίζει έξι γλώσσες Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Έχει μεταφράσει ποιήματα του Χαλίλ Γκιμπράν και του Ομάρ Χαγιάμ στα ελληνικά Οι διδακτικές και οι επιστημονικές του δραστηριότητες εστιάζονται κυρίως στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής και της κοινωνικής καταστάσεως των ανηκόων στην κοινωνική τους ένταξη διά της ισότιμης αποδοχής της κινηματικής γλώσσας στην δίγλωσση εκπαίδευση των ανηκόων στην γλωσσολογική έρευνα και διδασκαλία της κινηματικής γλώσσας και στην διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ γλώσσας σκέψεως και πολιτισμού εν γένει Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Ταγκάλου επίσης ανήκοη πτυχιούχο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και συνάδελφο στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Κινηματική γλώσσα και καθολική γλωσσική θεωρία    

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
   Σχετικές κατηγορίες
Γλωσσολογία Νοηματική γλώσσα
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Ατραπός
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 
Νέα Εστία Πάσχα 1951
Νέα Εστία Πάσχα 1951
15.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Διαδρομές στους γλωσσικούς ρυθμούς
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2020 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.