Product

Διάττοντες

Product

Διαύγεια

Διατύπωση πολιτικής για το ανθρώπινο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων

Κωδικός:
108104
Manufacturer: 
Description: 

"...Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τις ιδιομορφίες της γεωγραφικής θέσης της χώρας και των προβλημάτων της με όμορο κράτος, απαιτείται να ευρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα. Ταυτόχρονα, λόγω της παρουσίας της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς, έχει αναληφθεί η υποχρέωση της επάνδρωσης ειρηνευτικών αποστολών σε περιοχές που αντιμετωπίζουν κινδύνους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς. Ο σημαντικότερος παράγων για την υλοποίηση των εθνικών στρατηγικών είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

15,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"...Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τις ιδιομορφίες της γεωγραφικής θέσης της χώρας και των προβλημάτων της με όμορο κράτος, απαιτείται να ευρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα. Ταυτόχρονα, λόγω της παρουσίας της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς, έχει αναληφθεί η υποχρέωση της επάνδρωσης ειρηνευτικών αποστολών σε περιοχές που αντιμετωπίζουν κινδύνους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς. Ο σημαντικότερος παράγων για την υλοποίηση των εθνικών στρατηγικών είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Στη σημερινή πραγματικότητα, στην κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης, το ανθρώπινο δυναμικό πρέπει να είναι ικανοποιημένο, προκειμένου να αφοσιώνεται στη αποστολή του, χωρίς να σκέπτεται οτιδήποτε πέραν αυτής..." Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος οποιουδήποτε συστήματος, οποιουδήποτε οργανισμού ή επιχείρησης. Ιδιαίτερα, στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων η παρουσία του ανθρώπινου δυναμικού είναι καταλυτική, γιατί χωρίς αυτό τα οπλικά συστήματα αχρηστεύονται. Το βιβλίο αυτό του Αντισυνταγματάρχη Μηχανικού Γιάννη Γ. Αγγέλου, κάτοχου Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Βρετανικού Πανεπιστημίου "Nottingham Trent University" και Μεταπτυχιακού τίτλου (Μsc) του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου των Παρισίων (C. E. D. S.), έχει σκοπό να λειτουργήσει ως έναυσμα για τη διατύπωση πολιτικής σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, δύο αιώνες μετά τη συγκρότηση του πρώτου τμήματος τακτικού στρατού στην Ελλάδα. Επιπλέον, επιδιώκει να δώσει την ευκαιρία έναρξης διαλόγου ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να διαμορφωθεί κλίμα ελπίδας για τα στελέχη και τις οικογένειές τους. Να προκαλέσει το τέλος της εσωστρέφειας...
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-255-231-Χ
Book pages: 
130
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντισυνταγματάρχης Μηχανικού Γιάννης Γ. Αγγέλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο Αρρένων Αθηνών. Περάτωσε τις σπουδές του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1986 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός του Μηχανικού. Έχει υπηρετήσει σε πολλές Μονάδες του Όπλου του Μηχανικού, καθώς και σε γενικές θέσεις (Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας, Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Σχολή Πεζικού). Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Γ’ Κ.Π.Σ. "Απασχόληση - Επαγγελματική Κατάρτιση" και "Κοινωνία της Πληροφορίας", με έμφαση στη σύνδεση της θητείας με την αγορά εργασίας.
Έχει ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Βρετανικού Πανεπιστημίου "Nottingham Trent University" και Μεταπτυχιακού τίτλου (Μsc) του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών του Πανεπιστημίου Παρισίων (C. E. D. S.).
Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες με αντικείμενο τη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-255-231-Χ
Book pages: 
130
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο