Product

Διάφοροι διαφορετικοί φίλοι

Product

Διαφοροποίηση της σχολικής εργασίας

Διαφοροποίηση της εργασίας στην αίθουσα διδασκαλίας

Κωδικός:
86374
Manufacturer: 
Description: 

Είναι πολύ παλιά η πρόκληση: Πώς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιμερίσουν το χρόνο, τα διδακτικά μέσα και τις προσπάθειές τους για να διδάξουν αποτελεσματικά τόσους πολλούς μαθητές με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας και δεξιοτήτων και με διαφορετικά ενδιαφερόντα; Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια δυναμική και πρακτική λύση.

18,45 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Είναι πολύ παλιά η πρόκληση: Πώς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιμερίσουν το χρόνο, τα διδακτικά μέσα και τις προσπάθειές τους για να διδάξουν αποτελεσματικά τόσους πολλούς μαθητές με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας και δεξιοτήτων και με διαφορετικά ενδιαφερόντα; Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια δυναμική και πρακτική λύση. Αντλώντας από διδακτική πείρα τριών σχεδόν δεκαετιών, η συγγραφέας περιγράφει έναν τρόπο σκέψης για τη διδασκαλία και τη μάθηση που αλλάζει τον τρόπο προσέγγισης των μαθητών και την εργασία στην αίθουσα διδασκαλίας. Εξετάζει τη σύγχρονη έρευνα για τη μάθηση, την εκπαίδευση και τις καινοτομίες για να δημιουργήσει το θεωρητικό πλαίσιο για τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας και τους λόγους για τους οποίους αυτή είναι τόσο σημαντική για τους μαθητές. [...]
Subtitle: 
Ανταπόκριση στις ανάγκες όλων των μαθητών
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-333-377-8
Book pages: 
210
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Carol Ann Tomlinson είναι Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Διοίκησης, Θεμελιωδών Αρχών και Πολιτικής στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια. Συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για την καθιέρωση αιθουσών διδασκαλίας στις οποίες γίνεται αποτελεσματική διαφοροποίηση της διδασκαλίας. Είναι επίσης συνδιευθύντρια του Θερινού Ινστιτούτου Ακαδημαϊκής Διαφορετικότητας του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια και γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Εθνικού Συνδέσμου για τα Προικισμένα Παιδιά.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα όπως: διαφοροποίηση της διδασκαλίας στο γυμνάσιο, χρήση στρατηγικών πολλαπλής νοημοσύνης για μαθητές υψηλού κινδύνου και υψηλών δυνατοτήτων στο δημοτικό σχολείο και πρακτικές υποψηφίων εκπαιδευτικών που σχετίζονται με την ακαδημαϊκή διαφορετικότητα. Έχει γράψει πολλά άρθρα, κεφάλαια σε βιβλία και διδακτικά μέσα ανάπτυξης προσωπικού που συνδυάζουν διδακτικές πρακτικές στην αίθουσα διδασκαλίας με ιδέες που απορρέουν από έρευνες.
Έχει διδάξει Αγγλικά, Γερμανικά, και Ιστορία. Η ίδια διηύθυνε προγράμματα για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και για προχωρημένους μαθητές σε διάφορες εκπαιδευτικές περιφέρειες. Το 1974 ανακηρύχθηκες "Εκπαιδευτικός της Χρονιάς στη Βιρτζίνια".

Subtitle: 
Ανταπόκριση στις ανάγκες όλων των μαθητών
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-333-377-8
Book pages: 
210
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο