Product

Διδάσκοντας φιλοσοφία σε μη φιλόσοφους

Product

Διδάσκοντας φυσικές επιστήμες

Διδάσκοντας φυσικές επιστήμες

Κωδικός:
123961
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό αφορά στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών και πιο ειδικά, όπως και ο υπότιτλός του φανερώνει, τη σύνδεση μεταξύ της σύγχρονης διδασκαλίας των φυσικών επιστημών και του ευρύτερου πολιτισμικού πλαισίου.

27,69 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αφορά στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών και πιο ειδικά, όπως και ο υπότιτλός του φανερώνει, τη σύνδεση μεταξύ της σύγχρονης διδασκαλίας των φυσικών επιστημών και του ευρύτερου πολιτισμικού πλαισίου. Διαβάζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με τις ίδιες τις απόψεις του για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών, για τις φυσικές επιστήμες, για τη φύση των φυσικών επιστημών και της διδασκαλίας τους, για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων, για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών μέσα στο παγκόσμιο σκηνικό της διδακτικής των φυσικών επιστημών. Η ανάγνωση του βιβλίου είναι μια πρόκληση για τον αναγνώστη. Στις σελίδες του ο συγγραφέας συνεχώς επιχειρηματολογεί με έναν τρόπο που βάζει τον αναγνώστη στο ρόλο του συντρόφου του σε έναν διάλογο όπου τα επιχειρήματα και τα συμπεράσματα γεννιούνται, δοκιμάζονται, αναδιπλώνονται, εξελίσσονται, αλλάζουν. Τίποτα δεν επιβάλλεται. Ο Matthews, διαχειρίζεται την πλούσια βιβλιογραφία του μοναδικά. Την συνθέτει, την σχολιάζει και ερμηνεύει τη ροή της καθώς παρουσιάζει τα επιχειρήματά του που προσεγγίζουν κάθε θέμα από πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις και κατευθύνσεις. Με αυτόν τον τρόπο στο βιβλίο παρουσιάζονται οι στόχοι της διδασκαλίας των φυσικών επιστημών, οι κατευθύνσεις των αναλυτικών προγραμμάτων για τις φυσικές επιστήμες, η ιστορία και οι προοπτικές των τρόπων διδασκαλίας τους, οι προοπτικές μιας διδασκαλίας των φυσικών επιστημών ενταγμένων στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο. Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει εμπνεύσει εκατοντάδες ερευνητών στους χώρους της διδακτικής, δεκάδες σχεδιαστές αναλυτικών προγραμμάτων και χιλιάδες εκπαιδευτικών σε ολόκληρο τον κόσμο και το οποίο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση και τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών.
Subtitle: 
Ο ρόλος της ιστορίας και της φιλοσοφίας των φυσικών επιστημών στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-458-140-6
Book pages: 
555
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Michael R. Matthews είναι αναπληρωτής καθηγητής στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Sydney της Αυστραλίας. Έχει σπουδάσει φυσικές επιστήμες, φιλοσοφία, ψυχολογία, φιλοσοφία της επιστήμης και παιδαγωγική. Έχει διδάξει στη δευτεροβάθμια και στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέχρι στιγμής έχει διδάξει ως προσκεκλημένος καθηγητής σε περισσότερα από 40 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 εργασίες και έχει γράψει και επιμεληθεί 10 βιβλία που αφορούν τη φιλοσοφία της εκπαίδευσης, την ιστορία και τη φιλοσοφία των φυσικών επιστημών και τη διδακτική των φυσικών επιστημών. Έχει ιδρύσει και είναι γραμματέας του International History, Philosophy and Science Teaching (IHPST) Group. Επίσης, είναι εκδότης του περιοδικού "Science & Education".

Subtitle: 
Ο ρόλος της ιστορίας και της φιλοσοφίας των φυσικών επιστημών στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-458-140-6
Book pages: 
555
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο