Product

Διδακτική μεθοδολογία

Product

Διδακτική μεθοδολογία και ανάπτυξη της κριτικής σκέψης

Διδακτική μεθοδολογία αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης στα μαθηματικά Α΄ και Β΄ τάξεων δημοτικού

Κωδικός:
113163
Manufacturer: 
Description: 

Η σημερινή σχεδόν απόλυτη ένδεια της διεθνούς και της ελληνικής βιβλιογραφίας στη μεθόδευση αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης στα μαθηματικά έχει οδηγήσει πολλούς εκπαιδευτικούς σε πρόχειρες και εκ των ενόντων προσαρμογές ή επιλογές ανάγκης.

14,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σημερινή σχεδόν απόλυτη ένδεια της διεθνούς και της ελληνικής βιβλιογραφίας στη μεθόδευση αντιμετώπισης δυσκολιών μάθησης στα μαθηματικά έχει οδηγήσει πολλούς εκπαιδευτικούς σε πρόχειρες και εκ των ενόντων προσαρμογές ή επιλογές ανάγκης. Η μελέτη των δυσκολιών μάθησης στα μαθηματικά βρίσκεται στα πρώτα της βήματα. Το ΝCΤΜ εργάζεται τώρα σε ένα βιβλίο, το οποίο υπόσχεται να κυκλοφορήσει σύντομα (Van de Walle, 2005, σελ. 640). Οι ερευνητές άρχισαν να στρέφουν την προσοχή τους στα μαθηματικά και στις δυσκολίες τους εξαιτίας της ευρείας χρήσης των συμβολικών συστημάτων. Όμως ανάπτυξη τεχνοννωσίας στην αντιμετώπιση των δυσκολιών δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί και συστηματοποιηθεί. Το βιβλίο αυτό έρχεται να μεθοδεύσει τη διδακτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση δυσκολιών μάθησης των μαθητών στα μαθηματικά. Φιλοδοξεί να αποτελέσει εγχειρίδιο διδακτικής μεθοδολογίας παραγωγής και χρήσης διδακτικού υλικού ή μια πηγή αναφορών για τον εκπαιδευτικό και το φοιτητή των Παιδαγωγικών Τμημάτων.
Subtitle: 
Διδάσκοντας μαθηματικά σε όλα τα παιδιά ή πώς θα περάσουμε από την "ομογενοποιημένη, επιλεκτική διδασκαλία" στη "διαφοροποιημένη διδασκαλία"
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6622-90-8
Book pages: 
258
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιάννης Σαλβαράς είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Διδακτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Εργάστηκε ως δάσκαλος, σχολικός σύμβουλος και σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Διευθυντής σχολών επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, επιστημονικός υπεύθυνος προγραμμάτων επιμόρφωσης και παραγωγής διδακτικού υλικού, ειδικός σύμβουλος στο ΥΠΕΠΘ, συντάκτης αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, συγγραφέας σχολικών βιβλίων, μέλος διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Θράκης, μέλος της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος. Το ερευνητικό και συγγραφικό έργο του επικεντρώνεται στη Θεωρία και Μεθοδολογία της Διδασκαλίας και στο Διδακτικό Σχεδιασμό. Στα βιβλία του συμπεριλαμβάνονται: "Διδακτικοί Στόχοι" (1996), "Γλωσσική Διδασκαλία" (2000), "Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά" (2005, 2006), "Μοντέλα και Στρατηγικές διδασκαλίας" (2007), "Διδακτικός Σχεδιασμός" (2009), "Μεντορική" (2011).

Subtitle: 
Διδάσκοντας μαθηματικά σε όλα τα παιδιά ή πώς θα περάσουμε από την "ομογενοποιημένη, επιλεκτική διδασκαλία" στη "διαφοροποιημένη διδασκαλία"
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6622-90-8
Book pages: 
258
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο