Product

Διδασκαλία και μάθηση με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας

Product

Διδασκαλία και μάθηση στα πολυπολιτισμικά σχολεία

Διδασκαλία και μάθηση με την αξιοποίηση του διαδικτύου

Κωδικός:
113164
Manufacturer: 
Description: 

Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εξελιγμένη τους μορφή (παγκόσμιος ιστός, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.ά.) διαμορφώνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο, το οποίο παρέχει σημαντικές δυνατότητες για το σχεδιασμό νέου τύπου μαθησιακών δραστηριοτήτων.

13,76 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εξελιγμένη τους μορφή (παγκόσμιος ιστός, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κ.ά.) διαμορφώνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο, το οποίο παρέχει σημαντικές δυνατότητες για το σχεδιασμό νέου τύπου μαθησιακών δραστηριοτήτων. Όμως, για να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, είναι ανάγκη να διερευνηθεί και να μελετηθεί με επιστημονική εγκυρότητα η νέα πραγματικότητα σε μια προσπάθεια υιοθέτησης και εφαρμογής εκείνων των καινοτομιών που διευκολύνουν και ενισχύουν το ρόλο εκπαιδευτικών και μαθητών στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η παρούσα εργασία αποτελεί σημαντική προσφορά στον τομέα της διδακτικής πράξης, αφού επεξεργάζεται σε βάθος συγκεκριμένο διδακτικό μοντέλο αξιοποίησης του διαδικτύου στη μαθησιακή διαδικασία, πράγμα εντελώς απαραίτητο σε κάθε "εν ενεργεία" και μελλοντικό εκπαιδευτικό. Επιπλέον, η συγκεκριμένη μελέτη, η οποία στηρίζεται στα νέα προγράμματα σπουδών και αποτελεί μέθοδο εναλλακτικής διδακτικής προσέγγισης, συνοδεύεται και από εμπειρική έρευνα, που διερευνά τις στάσεις και αντιλήψεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο ως εργαλείο διδασκαλίας και μάθησης στο δημοτικό σχολείο.
Subtitle: 
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6622-91-6
Book pages: 
243
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιγνάτιος Γ. Καράμηνας γεννήθηκε το 1966 στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην Πτερούντα, τα δε Γυμνάσιο και Λύκειο στην Άντισσα Λέσβου.
Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμα μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση "Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική" του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής με θέμα: "Παιδαγωγική και διδακτική αξιοποίηση του διαδικτυου στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η περίπτωση του μαθήματος της Ιστορίας της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου".
Υπηρέτησε σε Δημοτικά Σχολεία της Λήμνου, του Πειραιά και της Αθήνας.
Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., όπου διδάσκει το μάθημα "Εκπαιδευτική Τεχνολογία-Πολυμέσα", έχει διδάξει στο Πρόγραμμα Εξομοίωσης των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το μάθημα "Καινοτόμες Προσεγγίσεις της Σύγχρονης Διδακτικής" (σε συνεργασία με τον Καθηγητή κ. Α. Τριλιανό), στα ΠΕΚ Πειραιά και 3ο ΠΕΚ Αθήνας και στο Πρόγραμμα "Συμβουλευτική Γονέων" του ΥΠΕΠΘ.
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο πεδίο της Διδακτικής Μεθοδολογίας, των Υπολογιστών και του Διαδικτύαυ στην Εκπαίδευση καθώς και στην Ιστορία της Εκπαίδευσης.
Έχει εκδώσει το βιβλίο "Ο παιδαγωγός Μίλτος Κουντουράς", εκδ. Ατραπός, Αθήνα 20Ο5. Επίσης, έχει δημοσιεύσει άρθρα και έρευνες σε παιδαγωγικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πανεπιστημιακά συνέδρια και ημερίδες.

Subtitle: 
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6622-91-6
Book pages: 
243
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο