Product

Δοκίμια για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό

Product

Δοκίμια για τον Μαρξ

Δοκίμια για τον έρωτα

Κωδικός:
59300
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο του αυτό ο Ορτέγκα Υ Γκασσέτ καταπιάνεται με τον κόσμο του έρωτα και πραγματεύεται την ίδια τη ζωή μέσα από την έλξη των δυο βασικών πρωταγωνιστών της, του αρσενικού και του θηλυκού. Ο συγγραφέας, ξέροντας ότι η άγνοια του έρωτα είναι αιτία πολλών δεινών, μελετά και φωτίζει ανάμεσα στ' άλλα την πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση του έρωτα, την ιστορία του και την αλλαγή του μέσα στις γενιές, την πολυμορφία και τη μοναδικότητά του.

13,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο του αυτό ο Ορτέγκα Υ Γκασσέτ καταπιάνεται με τον κόσμο του έρωτα και πραγματεύεται την ίδια τη ζωή μέσα από την έλξη των δυο βασικών πρωταγωνιστών της, του αρσενικού και του θηλυκού. Ο συγγραφέας, ξέροντας ότι η άγνοια του έρωτα είναι αιτία πολλών δεινών, μελετά και φωτίζει ανάμεσα στ' άλλα την πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση του έρωτα, την ιστορία του και την αλλαγή του μέσα στις γενιές, την πολυμορφία και τη μοναδικότητά του. Κι ακόμη, το ερωτικό σκίρτημα, τους "κατακτητές" και τους "κατακτημένους", το σεξουαλικό ένστικτο και την αναζήτηση του τέλειου, τη δύναμη της σαγήνης και της έλξης, το παράλογο και το λογικό της γέννησής του. Ένα σπονδυλωτό έργο, που αναλύει κι αναδεικνύει τη μαγεία του έρωτα.
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-521-097-5
Book pages: 
254
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χοσέ Ορτέγκα Υ Γκασσέτ γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1883. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Μάλαγα και της Μαδρίτης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Γερμανία. Το 1910 πήρε την έδρα της Μεταφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, όπου και δίδαξε μέχρι την έναρξη του ισπανικού εμφύλιου πόλεμου το 1936. Κατά τη διάρκεια της "δεύτερης δημοκρατίας" με μια ομάδα επιλεγμένων καθηγητών οργάνωσε τη Σχολή Φιλοσοφίας και Φιλολογίας σε ανώτερο επίπεδο. Με την επιβολή της δικτατορίας του Φράνκο εγκατέλειψε την Ισπανία και συνέχισε να δίνει διαλέξεις σε πολλές χώρες (Η.Π.Α., Αργεντινή, Γαλλία, Ελβετία κ.ά.) Το 1945 επέστρεψε στη Μαδρίτη και ίδρυσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Σπουδών, όπου και δίδαξε μέχρι το θάνατό του, το 1955, προκαλώντας συνεχώς με τις απόψεις του το φρανκικό καθεστώς. Δημοσίευσε πολλές μελέτες, δοκίμια, βιβλία καθώς και πολλά άρθρα. Εξέδωσε επίσης διάφορα περιοδικά, όπως το Revista de Occidente, τα οποία υπήρξαν εστίες πνευματικού και φιλοσοφικού προβληματισμού.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-521-097-5
Book pages: 
254
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο