Product

Δον Ζαμπόν

Product

Δον Ζουάν

Δον Ζουάν

Κωδικός:
96595
Manufacturer: 
Description: 

Ο Δον Ζουάν του Χάντκε, μια φιγούρα απρόσμενη. Περπατά προς τα πίσω, αγαπά όλες τις γυναίκες, που φυσικά είναι όλες πανέμορφες, κι εκείνες τον αγαπούν επίσης. Ιδιαιτέρως όλες εκείνες οι πεντάμορφες που δεν τις συναντάς πια στο δρόμο, ούτε σε ταξίδι, ούτε μέσα στη βουή του πλήθους. Ιδιαιτέρως εκείνες που ζουν αποτραβηγμένες στ' απόσκια σαν τις λαφίνες του δημοτικού μας τραγουδιού. Εκείνες που σ' αυτόν αναγνωρίζουν τον άντρα, τον εραστή, τον Σωτήρα. Σωτήρα από τι; Απλώς Σωτήρα.

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Δον Ζουάν του Χάντκε, μια φιγούρα απρόσμενη. Περπατά προς τα πίσω, αγαπά όλες τις γυναίκες, που φυσικά είναι όλες πανέμορφες, κι εκείνες τον αγαπούν επίσης. Ιδιαιτέρως όλες εκείνες οι πεντάμορφες που δεν τις συναντάς πια στο δρόμο, ούτε σε ταξίδι, ούτε μέσα στη βουή του πλήθους. Ιδιαιτέρως εκείνες που ζουν αποτραβηγμένες στ' απόσκια σαν τις λαφίνες του δημοτικού μας τραγουδιού. Εκείνες που σ' αυτόν αναγνωρίζουν τον άντρα, τον εραστή, τον Σωτήρα. Σωτήρα από τι; Απλώς Σωτήρα. Κάθε μέρα και σε άλλη χώρα, ο Δον Ζουάν του Χάντκε ζει μια διαφορετική ιστορία με μια διαφορετική γυναίκα. Και έτσι απλά την αφηγείται στον συγγραφέα. Κι όμως η ιστορία είναι μια και μόνη. Ο Άντρας και η Γυναίκα μόνοι τους στο σύμπαν. Όλα γύρω τους ίδια, παντού...
Subtitle: 
Η ιστορία του όπως μου την αφηγήθηκε ο ίδιος
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-256-620-5
Book pages: 
131
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτερ Χάντκε γεννήθηκε το 1942 στην Καρινθία της Αυστρίας, στα σύνορα με τη Σλοβενία. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς. Το 1963-1964 συνεργάστηκε με το περιοδικό Manuskripte. Από το 1985 ζει μόνιμα στη Γαλλία.
Από τους πιο πολυσυζητημένους σύγχρονους συγγραφείς, έχει ασχοληθεί σχεδόν με όλα τα είδη του λόγου: ποιήματα, θεατρικά έργα, σενάρια, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, μυθιστορήματα.
Για το έργο του τιμήθηκε με τα βραβεία Μπύχνερ (1973) και Κάφκα (1979). Έχει προταθεί πολλές φορές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

(φωτογραφία: Isolde Ohlbaum)

Subtitle: 
Η ιστορία του όπως μου την αφηγήθηκε ο ίδιος
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-256-620-5
Book pages: 
131
Book Dimensions: 
20χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο