Product

Δραστηριότητες στα μαθηματικά Γ΄ γυμνασίου - Α΄ λυκείου με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

Product

Δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου

Δραστηριότητες τοπικής ιστορίας

Κωδικός:
68684
Manufacturer: 
Description: 

Οι μεταρρυθμιστικές παιδαγωγικές ιδέες δεν περνούν αυτόματα στην υλοποίηση με Υπουργικές Αποφάσεις, ούτε καν με την καλή θέληση των εκπαιδευτικών. Χρειάζεται πολύς μόχθος σε διάφορα επίπεδα μέχρι να διεισδύσουν πραγματικά σε κάθε σχολείο και να μεταμορφώσουν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, την καθημερινότητά του.

9,90 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι μεταρρυθμιστικές παιδαγωγικές ιδέες δεν περνούν αυτόματα στην υλοποίηση με Υπουργικές Αποφάσεις, ούτε καν με την καλή θέληση των εκπαιδευτικών. Χρειάζεται πολύς μόχθος σε διάφορα επίπεδα μέχρι να διεισδύσουν πραγματικά σε κάθε σχολείο και να μεταμορφώσουν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, την καθημερινότητά του. Η Μαρία Βαϊνά σε παλαιότερο άρθρο της ("Μέθοδος project: Μια πρόκληση για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα" Νέα Παιδεία, 80/1996) συνέβαλε από αυτή την άποψη στην προβολή της συγκεκριμένης μεθόδου. Σήμερα, με βάση το παράδειγμα μιας σύγχρονης Διδακτικής της Τοπικής Ιστορίας, δημοσιεύει αυτό το τεύχος, ένα πρωτότυπο διδακτικό "εργαλείο" που, με επιστημονική εγκυρότητα, επιτυγχάνει ένα άλμα της θεωρίας στη διδακτική πράξη. Οι φάσεις της υλοποίησης της μεθόδου project, συγκροτημένες εδώ σε ένα αναλυτικότερο σχήμα, δίνονται με τρόπο ελκυστικό, μέσα από την καθοριστική συμβολή της εποπτείας. Δεκαοχτώ Δραστηριότητες ακολουθούν σε ένα δεύτερο επίπεδο συγκεκριμενοποίησης της μεθόδου, για να λειτουργήσουν ως εναύσματα. Από την αρχή ως το τέλος, διατηρείται ο απαιτούμενος βαθμός λογικής αφαίρεσης, ώστε να αποφεύγεται η δέσμευση σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό περιβάλλον. Στο σχολείο του μέλλοντος κάθε μάθημα μπορεί -και σε τελευταία ανάλυση πρέπει- να έχει τις "Δραστηριότητές" του, σε μια σύγχρονη σύλληψη των αρχών του Σχολείου Εργασίας.
Subtitle: 
Ένα εργαλείο εφαρμογής της μεθόδου Project στα σχολεία: Με παράρτημα για τον εκπαιδευτικό
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8041-65-1
Book pages: 
76
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Βαϊνά δίδαξε Σχολική Παιδαγωγική στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και σήμερα, μετά από μια σύντομη θητεία ως Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων στο Νομό Ευβοίας, διδάσκει Διδακτική Μεθοδολογία ως μόνιμη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή Αθηνών της ΣΕΛΕΤΕ. Έχει ειδικευτεί στις εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας στα πλαίσια μιας μεταρρυθμιστικής παιδαγωγικής, και σε θέματα Ιστορίας της Νεοελληνικής και Διεθνούς Εκπαίδευσης.

Subtitle: 
Ένα εργαλείο εφαρμογής της μεθόδου Project στα σχολεία: Με παράρτημα για τον εκπαιδευτικό
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8041-65-1
Book pages: 
76
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο