Product

Δρόμοι της άνοιξης

Product

Δρόμοι της γνώσης

Δρόμοι της Αφρικής

Κωδικός:
90381
Description: 

Στο Κογκό των πρόσφατων εμφυλίων πολέμων, ο δεκαεξάχρονος Τζόνι και η συνομήλική του Λαοκολέ μεγαλώνουν σε αντίπαλα στρατόπεδα, ανάμεσα σε ένοπλες συγκρούσεις, ανεπαρκείς διεθνείς οργανισμούς και κατασκευασμένες ειδησεογραφικές ανταποκρίσεις. Αναζητώντας ο καθένας τη δική του αλήθεια για τη ζωή, ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους, σε μια Αφρική που παραλογίζεται πολεμώντας τον εαυτό της.
Η αναμέτρηση της βίας και της ανθρωπιάς, σε ένα βαθύτατα αποκαλυπτικό μυθιστόρημα.

14,54 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο Κογκό των πρόσφατων εμφυλίων πολέμων, ο δεκαεξάχρονος Τζόνι και η συνομήλική του Λαοκολέ μεγαλώνουν σε αντίπαλα στρατόπεδα, ανάμεσα σε ένοπλες συγκρούσεις, ανεπαρκείς διεθνείς οργανισμούς και κατασκευασμένες ειδησεογραφικές ανταποκρίσεις. Αναζητώντας ο καθένας τη δική του αλήθεια για τη ζωή, ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους, σε μια Αφρική που παραλογίζεται πολεμώντας τον εαυτό της. Η αναμέτρηση της βίας και της ανθρωπιάς, σε ένα βαθύτατα αποκαλυπτικό μυθιστόρημα.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-398-146-Χ
Book pages: 
348
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Εμμανουέλ Ντογκαλά γεννήθηκε το 1941 από πατέρα καταγόμενο από το πρώην Γαλλικό Κογκό και μητέρα, η οποία γεννήθηκε στη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής. Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία χημεία και γαλλική λογοτεχνία, πριν διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Μπραζαβίλ. Ο εμφύλιος πόλεμος του 1997 τον εξανάγκασε να εγκαταλείψει τη γενέθλια χώρα του, μαζί με την οικογένειά του. Χάρη στη φιλία και τη στήριξη του παγκοσμίως γνωστού συγγραφέα Φίλιπ Ροθ, αλλά και τη βοήθεια του γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι, βρήκε καταφύγιο στις ΗΠΑ. Η δεκαοχτάχρονη κόρη του, ωστόσο, έμεινε στην Μπραζαβίλ και το εκεί προξενείο των ΗΠΑ δεν της χορηγούσε βίζα ώστε να συναντηθεί με τους γονείς της. Πάλι με τη μεσολάβηση του Φίλιπ Ροθ, αυτή τη φορά στον πρόεδρο Κλίντον, έγινε δυνατή η επανένωση της οικογένειας. Σήμερα διδάσκει χημεία στο Κολέγιο Σάιμονς Ροκ, στη Μασαχουσέτη, καθώς και αφρικανική φρανκόφωνη λογοτεχνία στο Κολέγιο Μπαρντ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-398-146-Χ
Book pages: 
348
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο