Product

Εδαφομηχανική

Product

Εδαφομηχανική

Εδαφομηχανική

Κωδικός:
100771
Αuthor: 
Description: 

Το βιβλίο "Εδαφομηχανική: Αρχές και εφαρμογές" στοχεύει στην κατανόηση της φύσης του εδάφους, στην εκτίμηση της συμπεριφοράς του, και στη βαθύτερη γνώση της εφαρμογής των αρχών της εδαφομηχανικής σε πρακτικές λύσεις της μηχανικής.
Το βιβλίο είναι κατάλληλο για προπτυχιακά μαθήματα εδαφομηχανικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της νέας έκδοσης είναι:

40,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο "Εδαφομηχανική: Αρχές και εφαρμογές" στοχεύει στην κατανόηση της φύσης του εδάφους, στην εκτίμηση της συμπεριφοράς του, και στη βαθύτερη γνώση της εφαρμογής των αρχών της εδαφομηχανικής σε πρακτικές λύσεις της μηχανικής. Το βιβλίο είναι κατάλληλο για προπτυχιακά μαθήματα εδαφομηχανικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της νέας έκδοσης είναι: - Μελέτες πραγματικών περιπτώσεων (case studies) - βοηθούν στην κατανόηση των προβλημάτων που συναντούν στην πράξη οι μηχανικοί. Οι περιπτώσεις αυτές ποικίλουν από την καταστροφική αστοχία του φράγματος Teton στο Idaho των ΗΠΑ, μέχρι τη χρήση υγρού υλικού επιχωμάτωσης στον αυτοκινητόδρομο Μ6 στην Cumbria του Ηνωμένου Βασιλείου, και από τη βυθισμένη πόλη της Βενετίας, μέχρι τον Κεκλιμένο Πύργο της Πίζας και τις ολισθήσεις πρανών στο Ηνωμένο Βασίλειο. - Λυμένα παραδείγματα - δείχνουν στον αναγνώστη τον τρόπο να λύνει ειδικά προβλήματα εφαρμόζοντας τη θεωρία. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου περιλαμβάνονται πρόσθετα προβλήματα αξιολόγησης, χωρίς λύσεις. - Εισαγωγή στη φιλοσοφία σχεδιασμού με οριακές καταστάσεις και επιμέρους συντελεστές ασφαλείας. - Ένα γλωσσάρι των πιο ασυνήθιστων όρων που δεν εξηγούνται στο κείμενο.
Subtitle: 
Αρχές και εφαρμογές
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-209-883-Χ
Book pages: 
561
Book Dimensions: 
23χ19
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Graham Barnes, έχει διδάξει εδαφομηχανική και γεωτεχνική μηχανική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Διετέλεσε Senior Lecturer in Civil Engineering στο Πανεπιστήμιο του Bolton, ενώ έχει επίσης διεξαγάγει εδαφοτεχνικές έρευνες επί εργοταξίων για λογαριασμό κατασκευαστικών εταιρειών και εταιρειών συμβούλων μηχανικών. Σήμερα εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος και ερευνητής.

Subtitle: 
Αρχές και εφαρμογές
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-209-883-Χ
Book pages: 
561
Book Dimensions: 
23χ19
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο